Happi Food – bring soul into your kitchen

Happi Food tijdschrift

Een tijdschrift over voeding met als ondertitel ‘bring soul into your kitchen’. Dat klinkt bijzonder inspirerend en dat is het gelukkig ook! Als je graag blij wordt van eten dan hoort Happi Food tussen jouw kookboeken en kooktijdschriften te staan.

Uiteraard vind je in deze culinaire special van het tijdschrift Happinez veel recepten met bijzondere smaken, maar daarnaast zijn er heel veel interessante weetjes en verhalen over bijzondere soorten voeding of ingrediënten. Vooral de persoonlijke verhalen over bijzondere soorten voeding zijn erg interessant, zo wist ik niet van het bestaan van paleo of wat macrobiotisch inhield.

Happi Food

Het fijne aan de Happi Food is dat alle recepten volledig vegetarisch zijn, want vegetarisch eten is allang niet meer voorbehouden aan een kleine groep in de samenleving. En dat vegetarisch eten niet ingewikkeld is en enorm lekker kan zijn, bewijst dit tijdschrift.

Hoe maak ik een super lekkere taart zonder suiker? Met welke yoga-oefeningen kan ik mijn spijsvertering verbeteren? Wat kun je eigenlijk met borlottibonen, kasha of amaranth? Waarom zijn uien en spruitjes superfoods? Hoe kun je bewust genieten van je eten? Waarom is pittig eten goed voor een kapha, en heeft een pitta juist baat bij verkoelende voeding? Wat ligt er op je bord als je paleo eet?

Je leest het allemaal in Happi•food, de nieuwe special van Happinez over lekker eten en gezond leven. Over eten dat ons gezonder en mooier maakt en veel energie en levenslust geeft. Maar bovenal over eten dat zo ontzettend lekker is. Geluk gaat door de maag.

Happi Food

Ondertussen voeg ik pastelkleurige pannen, frambozen bonbons en het kookboek ‘Wat de pot schaft’ toe aan mijn wensenlijstje en ga ik eens uitzoeken welke box met verse ingrediënten ik wekelijks wil ontvangen (Krat, Streekbox, Beebox, Kist van Ruud of HelloFresh).

Joelle Wehkamp van Studio SjoeSjoe maakte prachtige illustraties voor het tijdschrift die je kunt bekijken op haar weblog.

Happi Food

De Happi Food special ligt nu in de winkel voor €5,95. Het tijdschrift Happinez verschijnt 8 keer per jaar en naast deze culinaire special in het voorjaar geven zij ook een special in het najaar uit over kinderen, Happi Kidz. Je kunt Happi Food kopen in de webshop van Happinez.

4 reacties on Happi Food – bring soul into your kitchen

 1. Nienke
  5 april 2013 at 12:11 (10 jaar ago)

  Happinez is meestal iets te zweverig voor mij, maar van de vormgeving en illustraties ben ik wel fan!

  Beantwoorden
 2. Wimke
  6 april 2013 at 08:20 (10 jaar ago)

  Hier word ik zo happi van..dit tijdschrift wil ik “proeven”

  Beantwoorden
 3. Marcella
  9 april 2013 at 13:10 (10 jaar ago)

  Klinkt erg goed, je hebt mij nieuwsgierig gemaakt!

  Beantwoorden
 4. Fatima
  27 april 2013 at 20:31 (10 jaar ago)

  Altijd al fan van happine en nu ook van happi food. Ik heb vandaag de lauwwarme Indiase linzesalade gemaakt en het was erg lekker. Meestal heb ik een diepje na het avond eten maar deze keer niet. Dankjewel
  !

  Beantwoorden

Laat een reactie achter