Lentemode 2013; de roaring twenties are back

De jaren 20 was de tijd van de moderne vrouw. Voor het eerst mochten zij stemmen, zelf bepalen wat voor kleding ze droegen, ze begonnen massaal te roken en ineens droeg iedereen make-up. In de jaren ’20 mocht een vrouw op en top vrouw zijn en door deze fleurige tijden hebben de ontwerpers zich opnieuw laten inspireren.

Flaneer en fladder kleding

Een typisch kenmerk voor de jaren ’20 is dat vrouwen gemakkelijke en sexy kleding aanhadden. De avondjurken hoefden niet meer met touwtjes te worden aangetrokken, maar mocht rond het lichaam fladderen. Maar dan wel zo dat je een blote schouder of een net iets te diep decolleté zag. Deze lente is de mode ook weer ‘gemakkelijk en sexy’.

De skinny jeans worden verruild voor lekker zittende jurkjes, waaronder je gewoon een paar felgekleurde Birckenstocks mag dragen. De jurkjes zijn niet strak, maar fladderen een beetje om je lichaam. Hierdoor krijg je een speels wapper effect wanneer er een lentebriesje voorbij komt. De jurkjes variëren in lengte van net boven de knieën tot op de enkels.

Tropische kleuren

De kleuren van deze lentemode zijn donker en fel. De jurkjes, broeken en T-shirts hebben diepe oranje, blauwe en roze kleuren. Er zijn twee duidelijke trends wanneer het om de kleur van kleding gaat. De ene trend is dat er consequent voor een kleur gekozen wordt en de andere trend is dat er juist zoveel mogelijk kleuren in een kledingstuk worden verzameld. Vooral in jurkjes en jasjes zie je deze vrolijke trend terug. Jasjes en jurkjes hebben of een mooie egale kleur of zijn vrolijk bond gekleurd met bloemenprints. Voor de grootste kledingcollectie en de beste prijzen kun je kleding vergelijken op Beslist.nl.

Open schoenen

De open schoenen trend is sinds een paar jaar weer terug en blijft zich voortzetten. Ook deze zomer mogen we onze teennagels weer in vrolijke kleuren lakken, want die mogen gezien worden in de sandalen en muiltjes. Zowel bij hakschoenen als bij platte schoenen zijn veel touwtjes en franjes te zien. De schoenen hebben vaak diepe donkere kleuren, maar geven toch het idee van de lente doordat je ze aan elkaar kunt knopen met touwtjes.

Deze blog is ontstaan in samenwerking met Beslist.nl

1 reactie on Lentemode 2013; de roaring twenties are back

  1. Nienke
    4 april 2013 at 20:11 (7 jaar ago)

    Oh leuke jurkjes! Krijg meteen zin in de zomer!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter