Op naar Groningen voor Sostrene Grene

Sostrene Grene

Het is alweer even geleden dat de van origine Deense winkel Sostrene Grene in Groningen een filiaal opende. Voor de meesten zal de afstand een reden zijn om niet naar het noorden te trekken voor deze winkel, daarom bij deze een kijkje achter de schermen zodat je weet of het de moeite waard is om Sostrene Grene te bezoeken. 

Al eerder kon je op LIV’WOW lezen over Flying Tiger, een Deense keten en Sostrene Grene is ook een Deense keten. Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen Flying Tiger en Sostrene Grene zijn er ook veel verschillen.

Sostrene Grene werd in 1973 in Aarhus, Denemarken, door de zussen Anna en Clara opgericht. Inmiddels zijn er ruim 50 winkels door heel Scandinavië en nu dus ook een filiaal in Groningen. De winkel biedt net als Flying Tiger allemaal hebbedingen, maar de winkelbeleving verschilt totaal.

Je herkent Sostrene Grene aan een knusse stijl met heel veel verschillende producten. Echt heel veel. Het assortiment gaat van lolly’s tot bekers tot garen tot servetten tot thee tot kleine sleutelhangers tot gekke post-its en alles wat daartussen zit. Voor ieder wat wils dus! Om je een beetje een beeld te geven bij deze een kijkje in de winkel.

 

Wat direct opvalt in de winkel is het grote aanbod servies in alle kleuren, soorten en maten. Het servies is gemaakt van melamine, een soort plastic, maar het lijkt van een afstandje op porselein.

Sostrene Grene serviesSostrene Grene

Van batterijen tot iPhone hoesjes (alleen voor de iPhone 4/4S helaas) tot gummen en pennen. Ook erg leuk: de kleine koffertjes in blauw en paars of met een print. Erg leuk om vol te stoppen met kleine cadeautjes.

Daarvoor zijn ook de leuke opbergdozen erg geschikt. De opbergdozen zijn er in allerlei soorten prints, dus grote kans dat er eentje tussen zit met een print die jij leuk vindt.

Opbergdozen bij Sostrene GreneSostrene Grene kaarten

Ook heel tof: de mooie collectie kaarten! Zowel ansichtkaarten als dubbele kaarten met de meest schattige prints. Leuk om te versturen, maar ook heel erg leuk om zelf te houden en bijvoorbeeld met masking tape aan de muur te hangen.

Als je richting de kassa loopt vallen er nog twee dingen op: een grote collectie etenswaren met als hoogtepunt verse thee in de meest bijzondere smaken (klein geluk: je mag zelf scheppen!) en de leuke bordjes bij de kassa. Kies jij voor vriendelijk of voor lief?

Sostrene Grene theeKassa bij Sostrene Grene

Hoewel het assortiment erg uitgebreid is, wisselt deze ook erg snel. De producten die je op de foto’s ziet, zullen waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar zijn in de winkel. Maar zo krijg je in ieder geval een idee van het soort producten dat Sostrene Grene verkoopt.

Je vindt Sostrene Grene aan de Grote Markt in Groningen. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Sostrene Grene.

Een nog beter beeld krijgen van Sostrene Grene? Bekijk het volgende filmpje:

5 reacties on Op naar Groningen voor Sostrene Grene

 1. Evey
  13 april 2013 at 08:44 (10 jaar ago)

  Jaa leuk! Heb er eergister nog inkopen gedaan :)

  Beantwoorden
 2. Olga
  13 april 2013 at 13:09 (10 jaar ago)

  Wat heb jij toen eigenlijk allemaal gekocht? Je was alweer weg toen ik stond af te rekenen, dus heb ik je niet meer gesproken helaas!

  Beantwoorden
 3. Joyce
  13 april 2013 at 13:21 (10 jaar ago)

  Mooie foto’s heb je gemaakt! :D

  Beantwoorden
 4. Jennifer
  13 april 2013 at 13:26 (10 jaar ago)

  Haha, verstandig dat je nog even gewacht hebt, een paar weken geleden was er ineens weer een Sostrene Grene overkill! ;)

  Beantwoorden
 5. Marcella
  14 april 2013 at 12:40 (10 jaar ago)

  Ik werk in Groningen, dus ik moet binnenkort echt eens een kijkje nemen bij deze gave winkel!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter