Salade met tomaat en ham voor zomerse dagen

Salade met tomaat en ham

Wanneer het zonnetje schijnt lijken gerechten met veel koolhydraten, zoals aardappels en brood, opeens een stuk minder aantrekkelijk. Gelukkig is daar een oplossing voor: je eet een salade! Deze salade met frisse tomaat, koude ham en warme groenten is erg geschikt voor warme dagen.

Deze salade met tomaat en ham is geïnspireerd op een salade die komt uit de Allerhande nr. 6 van 2012. Deze salade is een bijgerecht en bestaat uit twee soorten tomaten, serranoham en kruiden.

Salade met tomaat uit de Allerhande

Voor mijn variant gebruikt ik behalve tomaat en flinterdunne achterham ook rucola en Parmezaanse kaas vlokken. Voor 2 personen zijn 2 tomaten in kleine stukjes, 6 plakjes flinterdunne ham in kleine stukjes en twee handen vol rucola genoeg. Nadat ik alle ingrediënten in een bak had gedaan, voegde ik olijfolie en zout en peper toe en daarmee kwam de salade aardig in de buurt van de tomatensalade van de Allerhande.

Salade met tomaat en ham

Als je behoefte hebt aan een zelfde soort salade die beter vult, is deze variant een goed alternatief. Behalve een tomaat, plakjes flinterdunne ham, rucola en Parmezaanse kaas vind je in deze variant ook gebakken verse groente zoals courgette en champignon. Voeg ook bij deze salade alle ingrediënten samen met wat olijfolie en zout en peper en je hebt een heerlijke zomerse salade.

Eet smakelijk!

 

 

1 reactie on Salade met tomaat en ham voor zomerse dagen

  1. SanneWierda
    15 april 2013 at 19:13 (10 jaar ago)

    Ziet er lekker uit, maar helaas: vlees. En ham is ook niet zo makkelijk te vervangen zoals bijvoorbeeld gehakt of knakworstjes dat wel zijn.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter