Vier de lente met Ben&Jerry’s!

Ben en Jerry's Free Cone Day

Terwijl de zon hard zijn best doet om de lente af te dwingen, kun jij de lente ook afdwingen. Simpelweg door ijs te eten! Ben en Jerry’s komt namelijk met een aantal nieuwe smaken en het is vandaag, 9 april, Free Cone Day! 

In 1979 startte Ben en Jerry’s met de Free Cone Day om hun eerste ijswinkel te vieren door trouwe fans te bedanken met gratis ijs. De eerste Free Cone Day vond plaats in Burlington en was een groot succes. Zowel Ben als Jerry waren uitgeput van het ijsscheppen op het eind van de dag, maar ze hadden een fantastische dag. Daarom besloten ze om voortaan elk jaar een Free Cone Day te organiseren, want oprichter Ben zei altijd dat een bedrijf iets terug moet geven aan de gemeenschap waar het haar bestaan aan te danken heeft. Omdat de ijswinkel in Burlington is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend ijsmerk, organiseert Ben & Jerry’s nu elk jaar op 9 april Free Cone Day over de hele wereld.

Dit jaar is de Free Cone Day extra speciaal omdat fans via Facebook en Twitter helden konden nomineren die met een lekker ijsje – letterlijk – in het zonnetje gezet zouden worden. Inmiddels zijn de winnaars van alle provincies bekend en kan Free Cone Day plaatsvinden!

Free Cone Day winnaars

Kijk voor meer informatie over de locaties op facebook.com/benenjerrys.

Pindakaas, gezouten karamel en cookies

Geen mogelijkheid om vandaag van Free Cone Day te genieten? Gelukkig komt Ben en Jerry’s met drie nieuwe smaken heerlijk ijs! In de VS is pindakaas in combinatie met ijs al langer populair en nu kunnen we ook in Nederland deze combinatie proeven, ‘Peanut Butter Me Up’ heeft een core van frambozenjelly omringd door pindakaas en vanille ijs, doorspekt met choco-peanut butter chunks.

De nieuwe smaak ‘Blondie Brownie’ is een variant op de populaire ‘Chocolate Fudge Brownie’ met blondies verstopt in romig vanille-ijs en brownies verstopt in overheerlijk chocolade-ijs met een core van zoute karamelsaus. En salted caramel zie je tegenwoordig heel veel in combinatie met gebak en koekjes, slimme zet dus van Ben en Jerry’s om ook hier iets mee te doen.

De smaak ‘Clever Cookies’ is de nieuwste smaak en bestaat uit vanille roomijs met een chocolade swirl, chocolade koekjes en cookies met chocolade chips. Klinkt als een smaak die mijn nieuwe persoonlijke favoriet zou kunnen worden! Het leuke aan ‘Clever Cookies’ is dat er een Nederlander vermeld staat op de pint, Peter den Hond deed met zijn bedrijf FairMail namelijk mee aan de wedstrijd Join Our Core.

Nieuwe smaken Ben en Jerry's

Join Our Core

Ieder jaar nodigt Ben en Jerry’s jonge, duurzame en briljante ondernemers uit om met elkaar de strijd aan te gaan in de Join Our Core-competitie. Vorig jaar won Peter den Hond met zijn initiatief FairMail waarmee hij Fairtrade kaarten produceert door tieners in de derde wereld een camera te geven en foto’s te laten maken voor wenskaarten. 50% van de opbrengst van FairMail gaat naar deze jongeren zodat zij huisvesting en onderwijs kunnen financieren. Ook meedoen aan Join Our Core? Meer informatie vind je op de website.

1 reactie on Vier de lente met Ben&Jerry’s!

  1. Wendy
    9 april 2013 at 12:10 (10 jaar ago)

    Die Clever Cookies lijkt mij ook wel erg lekker. Mijn favoriet tot nu toe is Caramel Chew Chew. Hmmmmm!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter