Bladerdeeg met appel en kaas

Bladerdeeg met appel en kaas

De combinatie van zoet met zout is niets nieuws, toch zijn er nog veel mensen die deze combinatie nog nooit geproefd hebben. Gelukkig bestaat er een gemakkelijk recept om zoet met zout te combineren en vaak heb je alle ingrediënten hiervoor al in huis. Dus bij deze een recept voor een snack met bladerdeeg met appel en kaas. 

Veel mensen hebben standaard bladerdeeg in de vriezer liggen, handig voor hartige taarten of appelflappen. Eigenlijk is deze snack met appel en kaas ook een soort appelflap, alleen anders gevouwen en met de kaas als extra ingrediënt.

Voor deze snack van bladerdeeg met appel en kaas voor vier personen heb je het volgende nodig:

– vier plakjes bladerdeeg
– één appel in kleine stukjes gesneden
– per plakje bladerdeeg een handjevol geraspte kaas
– een scheut honing
– eventueel een ei voor het bestrijken van de bladerdeeg

De bladerdeeg moet ontdooid zijn voor je dit hapje kunt maken, dit kun je doen door de plakjes tegen elkaar aan te zetten voor ongeveer een uur of laat ze even ontdooien in de magnetron. Vervolgens kun je de stukjes appel en geraspte kaas in het midden van de bladerdeeg neerleggen. Voeg naar smaak wat honing toe. Vouw vervolgens de bladerdeeg dicht door alle hoeken naar binnen te vouwen en zacht tegen elkaar aan te drukken. Let er op dat je dit zorgvuldig doet anders druipt de inhoud eruit tijdens het bakken.

Je kunt de pakketjes bestrijken met een los geklopt ei zodat de pakketjes goed goudbruin kleuren, maar dat is niet per se nodig. De pakketjes moeten ongeveer een kwartier in de oven op 200 graden. Let er in ieder geval op dat de bladerdeeg niet rauw meer is.

Eet smakelijk!

Bladerdeeg met appel en kaas

 

2 reacties on Bladerdeeg met appel en kaas

  1. Wimke
    1 mei 2013 at 09:55 (6 jaar ago)

    Mmmmm..dit ga ik maken..lekker en snel én alles in huis:-)

    Beantwoorden
  2. Marcella
    7 mei 2013 at 21:10 (6 jaar ago)

    Klinkt als een aparte combi, ga ik ook es proberen!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter