Chiazaad? Door je smoothie! + recept!

Chiazaad in je groene smoothie

Zijn groene smoothies en kruidige shakes volledig geïntegreerd in jouw huishouden? Dan is het tijd voor de volgende stap: gekke, Zuid-Amerikaanse zaadjes door je smoothie! Deze gekke zaadjes heten chiazaad en maken een groene smoothie tot een ultieme gezonde smoothie. 

De afgelopen tijd zag ik het veel via Instagram en op weblogs: kleine, donkere zaadjes door smoothies en yoghurt. Deze zaadjes heten chiazaad en komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, zo blijkt. Door de vele gezonde eigenschappen zijn ze ideaal voor door een smoothie of bij de yoghurt.

De gel van chiazaad

Een bijzondere eigenschap van deze chiazaadjes is dat deze een jasje aandoen zodra ze in aanraking komen met iets vloeibaars. Ze krijgen hierdoor een extra laagje wat gemaakt lijkt van een soort gel, waardoor je de chiazaadjes op een gekke manier voelt tijdens het drinken van een smoothie.

Smaakloze zaadjes

Chiazaad is eigenlijk smaakloos, ook als ze een extra laagje hebben gekregen. Maar omdat de vitamines, vetten en vezels behouden blijven bij gebruik in smoothies en dergelijke, zijn een handige aanvulling op de voeding die je al binnen krijgt gedurende een dag.

Smoothie met chiazaad

Groene smoothie met chiazaad

Tijdens het drinken van een groene smoothie voel je jezelf waarschijnlijk al enorm gezond, maar als je ook nog eens chiazaad toevoegt, voel je je waarschijnlijk helemaal de belichaming van een gezonde levensstijl. Of in ieder geval voor eventjes, daarom bij deze een recept voor een supergroene smoothie met chiazaad.

Nodig

– bevroren spinazie
– magere yoghurt
– verse basilicum
– verse munt
– bevroren mango
– banaan
– chiazaad

Vul de blender met ongeveer 2 blokjes bevroren spinazie, een hele banaan, een handjevol bevroren mango en met de inhoud van ongeveer een kleine drinkbeker yoghurt. Zorg dat alle ingredienten goed met elkaar gemengd zijn zodat er al een lichtgroene smoothie ontstaat. Voeg nu naar smaak nog wat verse blaadjes basilicum en takjes munt toe en meng deze ook met de smoothie. De inhoud van de blender kun je nu inschenken in een groot glas. Voeg nu ongeveer een eetlepel chiazaad toe. Roer de zaadjes vlak voor het drinken door de smoothie heen. Drink de smoothie als het chiazaad vocht heeft opgenomen en het laagje zichtbaar is. Proost!

Chiazaad door de groene smoothie

Let op: deze groene smoothie heeft veel diverse smaken door de spinazie, de banaan, de munt en de basilicum. Als je geen groene smoothies gewend bent, kun je beter eerst proberen een ‘gewone’ groene smoothie te maken of een kruidige smoothie of shake. Eventueel kun je ook het recept voor de smoothie met citroen en basilicum proberen voordat je deze supergroene smoothie maakt.

2 reacties on Chiazaad? Door je smoothie! + recept!

 1. Wimke
  21 mei 2013 at 22:59 (7 jaar ago)

  Erg leuk bamboe-rietje!

  Beantwoorden
 2. 50 groene smoothies in een handomdraai
  6 juni 2013 at 12:32 (7 jaar ago)

  Hallo,
  Ik ben Jacoline Reigena.

  Ik ben al tijden bezig met het Bloedgroepdieet.

  Ik vind het redelijk goed vol te houden.
  Toch wel leuk om te lezen dat er veel dieten bestaan maar dat die
  toch veel overeenkomsten hebben.

  Bedankt voor dit nuttige artikel

  Beantwoorden

Laat een reactie achter