Recept: couscous met granaatappelpitjes

Eet smakelijk: couscous met granaatappelpitjes

De granaatappelpitjes waar je al eerder over kon lezen, zijn erg populair. Lekker om los te eten, maar ook zeker lekker door bijvoorbeeld een maaltijdsalade met couscous. Bij deze een recept met als belangrijkste ingrediënten couscous en granaatappelpitjes. 

Couscous zijn een soort pastakorrels die opwellen door heet water. Het klaarmaken van couscous lijkt daardoor vaak erg gemakkelijk, maar dit is zeker niet altijd geval. In het meest ideale geval creëer je een volle, maar droge korrel. Maar soms levert het klaarmaken van couscous volgens de aanwijzingen op een pak een kleffe boel op. In dit geval geldt: oefening baart kunst!

Nodig

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig voor twee personen:

– 100 gram couscous
– een handjevol granaatappelpitjes
– een halve courgette
– een paprika
– Parmezaanse kaas vlokken
– een halve krop ijsbergsla
– olijfolie
– zout en peper

en eventueel kun je nog 250 gram kipfilet toevoegen, in kleine stukjes gebakken.

Bereiding

Start met het opzetten van een pan met water. Als het water kookt, kun je het vuur zachter zetten en de couscous toevoegen aan het water. Laat dit voor ongeveer 3-5 minuten staan op zacht vuur. Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes en bak deze kort in een pan met wat olijfolie (eventueel kun je tijdens het bakken nog oregano en basilicum toevoegen). Mocht je gebruik willen maken van stukjes kip dan kun je deze ook nu bakken. Ondertussen kun je ook de ijsbergsla klein snijden.

Zorg voor een kom waar je de couscous in kan doen en voeg hier de groenten aan toe, eventueel met de kip. Voeg vlak voor het serveren de granaatappelpitjes, Parmezaanse kaas vlokken en ijsbergsla toe. Naar smaak kun je nog wat zout en peper gebruiken.

Nadat je de granaatappelpitjes, kaas en ijsbergsla hebt toegevoegd kun je de maaltijdsalade niet lang meer bewaren. Houd daar bij het maken dus rekening mee. Eventueel kun je wat ingrediënten in hoeveelheid verminderen.

Couscous met granaatappelpitjes

De blauwe kom op de bovenste foto is onderdeel van de IKEA collectie voor buiten.

1 reactie on Recept: couscous met granaatappelpitjes

  1. Marcella
    19 mei 2013 at 17:30 (9 jaar ago)

    Klinkt heerlijk! Ik ben ook steeds meer aan het variëren met couscous, is ergggg lekker!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter