Inspiration in Denemarken

Inspiration in Kolding

Het land Denemarken wordt vaak geassocieerd met designproducten voor het interieur, mede door de hoeveelheid ontwerpers en merken die afkomstig zijn uit dit Scandinavische land. Toch vind je deze relatief weinig in een standaard winkelcentrum in Denemarken. Gelukkig is er wel een winkelketen die een heleboel fijne merken met mooie woon- en keukenproducten heeft verzameld met de toepasselijke naam Inspiration. 

De winkel Inspiration kwam voor het eerst op mijn pad toen ik zocht naar een winkel die het Deense merk Rice verkocht in Odense. Nou zijn er in Denemarken relatief veel winkels die het merk Rice verkopen, maar dat zijn vooral kinderkledingwinkels en ik was juist zo nieuwsgierig naar een winkel met soortgelijke merken en producten. Zodoende kwam ik op het spoor van de winkel Inspiration in Odense. Deze winkel bleek behalve het merk Rice ook een gigantisch assortiment met mooie producten voor in de keuken te verkopen.

Inspiration Bloomingville

Het assortiment is inmiddels in de meeste filialen uitgebreid van alleen keukenproducten naar ook een heleboel producten voor decoratie in huis. Bij Inspiration vind je mooie merken zoals Rice, Bloomingville, Joseph Joseph, Normann en meer.

Inspiration Helbak

Toegegeven: de producten zijn best prijzig, ook voor Deense begrippen. Maar deze producten zijn dan ook heel erg mooi, vaak tijdloos en maken een statement in je interieur. Daar kleeft ook een nadeel aan, want de producten zijn vaak zo mooi (en duur) dat het gebruiken ervan vaak niet logisch lijkt.

Inspiration heeft behalve een filiaal in Odense nog meer filialen zoals in het grote winkelcentrum van Kolding waar ook de collectie woondecoratie te koop is. Meer informatie en producten vind je op de website van Inspiration.

Inspiration

3 reacties on Inspiration in Denemarken

 1. Wimke
  6 mei 2013 at 23:05 (8 jaar ago)

  Leuk om de fotos te zien en op hun site te kijken, wel blijft het ff wennen en omrekenen van Deense kroon naar euro;-)

  Beantwoorden
 2. Marlous
  10 mei 2013 at 06:30 (8 jaar ago)

  Mooi blog, inderdaad mooie winkel. Ik was maandag nog in Kolding, prachtige kussens uit de nieuwe collectie van Normann Copenhagen! Er zijn trouwens veel meer van dit soort winkels, Sinnerup is er een voorbeeld van. Die in Aarhus is groot en verkoopt ook kleding en (design) meubels.

  Beantwoorden
 3. Karin / Going Dutch on Decor
  15 augustus 2013 at 17:44 (8 jaar ago)

  Hi Marike,

  Inspiration in Denemarken is leuk! Ik ben er vorige week puur toevallig binnengelopen. Heaven!!!

  Ik heb er net over gepost ;-)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter