Kruidige shakes; verse kruiden in je smoothies

Kruidige smoothies

Een groene smoothie is niets vreemds meer, maar kruiden door je smoothie doen klinkt toch een beetje gek. Eigenlijk is het heel simpel: voor een lekkere kruidige shake moet je verse kruiden gebruiken! 

In het recept voor de smoothie met citroen en basilicum kwam je ook al verse kruiden tegen. Bij deze smoothie wordt de smaak heel kenmerkend door de basilicum en dat werkt eigenlijk altijd zo bij verse kruiden en dus ook in shakes en smoothies. Toegegeven: het is iets waar je van moet houden. Toch is er vaak voor iedereen wel een combinatie te vinden die je lekker vindt.

Verschillende kruiden

Er zijn eigenlijk twee soorten kruiden die waarschijnlijk het meest worden gebruikt in smoothies en shakes en die ook het lekkerst zijn als je deze vers gebruikt.

De basilicum heeft een hele duidelijke geur die je snel zult herkennen. De smaak is vaak erg passend bij pizza’s en pasta’s, maar ook door een smoothie kan deze erg lekker zijn. Als je deze combineert met een friszure smaak van bijvoorbeeld yoghurt of citroen (of allebei) komt de basilicum goed tot zijn recht. Uiteraard kun je doseren met de hoeveelheid verse kruiden die je toevoegt, mocht de smaak toch te heftig zijn.

Ben je gek op verse muntthee? Dan lust je waarschijnlijk ook wel verse munt door jouw smoothies. Munt is een smaak die met combinaties van smoothies en shakes een succes is. Munt is erg fris en deze frisheid wordt behouden bij het gebruik met vers fruit. Daardoor is munt niet alleen lekker als thee of een smoothie of shake, maar ook met een bakje vers fruit.

 

Heb je de smaak te pakken? Dan kun je natuurlijk aan de slag gaan met nog meer kruiden of bijvoorbeeld onkruid! Want ook brandnetel leent zich goed voor een shake, zo lang je deze goed pureert in de blender of met de staafmixer. Online zoeken naar ‘kruiden smoothie’ levert een heleboel resultaten op en mocht het je iets te kruidig zijn dan kun je altijd nog een groene smoothie proberen.

2 reacties on Kruidige shakes; verse kruiden in je smoothies

  1. Olga
    15 mei 2013 at 11:58 (9 jaar ago)

    Ik koop wel eens van die mango-basilicum sapjes bij de AH, dat lijkt vreemd, maar smaakt best lekker :) of met munt erdoor (tip)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter