Papiermuseum Gråsten, Denemarken

Papiermuseum in Grasten, Denemarken

Hoewel er veel musea zijn, lijken deze vaak wat stoffig en alleen over historie te gaan. Toch is er in Denemarken een museum waar veel creatievelingen graag een paar uur zouden willen ronddwalen: het Papiermuseum in Gråsten. 

Eigenlijk is het Papiermuseum geen echt museum, want alles wat je ziet in dit museum is te koop. En daardoor is het eigenlijk gewoon een hele grote winkel. Maar dat maakt een bezoek zeker niet minder leuk!

papiermuseumPapiermuseum; lamp

Bergen papier, huizen gemaakt van papier en lampen gemaakt van papier. Bij het Papiermuseum kunnen ze een heleboel maken met papier, dat is duidelijk. Ware kunstwerken kun je er vinden, van zeer gedetailleerde uiltjes tot bloemen en kerstversiering.

Alle papierkunst lijkt lastig om zelf te maken, maar de meeste objecten worden als ‘zelfmaakpakket’ aangeboden. En is de handleiding niet duidelijk genoeg? Er zijn nog een aantal how-to boekjes te koop en de medewerkers laten je graag zien hoe het maken ervan in zijn werk gaat. Niet voor niets bestaat de balie uit een werkblad met een heleboel scharen, lijm en hangt er groot ‘HJÆLP’ bord.

Balie bij Papiermuseum

Het museum telt 800 m² en is opgebouwd in kleine straatjes waarbij elk straatje een eigen kleur of thema heeft. Zo is er een hoek ingericht met alle papieren mogelijkheden voor de kerstperiode, is er een blauwe en paarse straat en een hoek ingericht met fantasy kunstwerken.

Papiermuseum; kerstPapiermuseum

Door de winkel verspreid liggen bakken en manden met papier en benodigdheden die je kunt kopen om zelf papieren kunstwerken te gaan maken. En wil je jouw mooie kunstwerk ophangen? Dan doe je dat natuurlijk met bakkerstouw in mooie pastelkleuren.

Papiermuseum; bakkerstouw

Dat het bezoek veel Europese bezoekers trekt is duidelijk, overal worden behalve de prijzen in Kronen namelijk ook de prijzen in euro’s vermeld. En je kunt er zelfs betalen met euro’s, iets wat zeker niet gebruikelijk is in heel Denemarken.

Het Papiermuseum bevindt zich in het dorpje Gråsten in Denemarken. Kijk voor bezoekersinformatie op de website van het museum.

PapiermuseumpapiermuseumPapiermuseumPapiermuseum; oranje

In mijn shoplog van Denemarken kun je al een heleboel aankopen zien die ik deed in Denemarken, maar natuurlijk verliet ik niet het Papiermuseum zonder lege handen. Ik kocht papier in met 2 verschillende prints, waarvan ook de achterkant een print heeft. Deze vellen komen waarschijnlijk nog wel terug in een DIY voor LIV’WOW.

Papiermuseum

2 reacties on Papiermuseum Gråsten, Denemarken

  1. Marlous
    15 mei 2013 at 21:22 (10 jaar ago)

    Goeie tip! Daar ga ik zeker naar toe!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter