Shoplog Denemarken met oa aankopen van de Tiger en Sostrene Grene

Shoplog Denemarken

Het is alweer een week geleden dat ik terug kwam uit het mooie Denemarken. Op Twitter en IG vertelde ik al over de vele aankopen die ik deed en nu deel ik al mijn aankopen in deze shoplog.

Je vindt in Denemarken veel winkels die je (tegenwoordig) ook in Nederland vindt, zoals bijvoorbeeld Sostrene Grene of een (Flying Tiger). Mijn aankopen van deze shoplog deed ik bij de Tiger in Sonderborg en Kolding, bij de Sostrene Grene in Kolding, bij de Bilka in Kolding, bij de Inspiration in Kolding en in Legoland in Billund.

Bij deze twee winkels deed ik dan ook toffe aankopen voor in huis. Op de afbeelding zie je ovenhandschoenen, een gekleurde garde, een thee-ei met een mintkleurige bloem, een mintkleurig siliconen lepel en een paarse kaasschaaf.

Shoplog DK; Tiger aankopen voor in huis

Maar ik kocht nog meer dingen voor in huis bij de Tiger en van het toffe merk Rice waarvoor ook Studio Sjoesjoe wel eens werkt.

Op de afbeelding zie je een wc-borstel in de vorm van een plant inclusief plantenpotje, een deurstopper waar je een plantje in kan doen, een magische boon (speciaal voor mijn vriend, hij heeft ooit eerder een ‘magische boon’ van een andere winkel gehad en deze groeide ongelofelijk hard dat hij graag nog een wilde), een kopje met oor van vlindervleugels en twee brede borden van het Deense merk Rice.

Shoplog DK; aankopen van Tiger en Rice

De Tiger heeft in ieder filiaal een rek met mooie kaarten en aangezien ik wel wat nieuwe kaarten met leuke en mooie prints kon gebruiken heb ik een paar mooie uitgezocht.

Op de kaart met de wolkjes staat ook een vogeltje die net niet zichtbaar is.

Shoplog DK; kaarten van de Tiger

Ook de Sostrene Grene verkoopt mooie kaarten, maar dan voornamelijk ansichtkaarten. En bij de Sostrene Grene in Kolding vond ik een heleboel kaarten die ik in Groningen niet gezien had en die ik erg mooi vond. Deze kaarten zal ik niet zo snel versturen, maar zullen eerder aan de muur terechtkomen.

Shoplog DK; ansichtkaarten Sostrene Grene

Maar behalve ansichtkaarten deed ik nog meer aankopen bij de Sostrene Grene in Kolding. Op de afbeelding zie je een opscheplepel om bijvoorbeeld pasta mee op te scheppen, een rolletje masking tape en twee stempels waarvan een kleine met de Deense vlag.

De opscheplepel heeft dezelfde kleur als de bekers die ik kocht tijdens de bloggersavond van de Sostrene Grene in Groningen afgelopen maart.

Shoplog DK; Sostrene Grene

Hier in Nederland kom ik vaak lege bakken tape tegen bij de Flying Tiger, maar gelukkig is de tape in Denemarken niet zo populair of hebben ze een grote voorraad, want hier vond ik een aantal rollen tape die een mooie aanvulling zijn op mijn huidige collectie.

Behalve masking tape kocht ik ook een aantal rolletjes gekleurde tape. Vooral de print met nijlpaarden vind ik erg leuk!

Shoplog DK; tape

De Tiger verkoopt ook decoratiepapier wat je kunt gebruiken om mee te knutselen of om kaarten van te maken. Er zijn verschillende prints verkrijgbaar, maar ik koos voor een met relatief felle kleuren.

Shoplog DK; decoratiepapier

Bij de Bilka (een grote supermarkt, vergelijkbaar met de Franse Carrefour) in Kolding zag ik twee woontijdschriften staan, waarvan vooral de Bolig Liv erg kleurrijk is en erg passend is bij mijn stijl.

De woontijdschriften kon je ook al zien op de Facebookpagina van LIV’WOW. Wil je meer updates van achter de schermen? Volg LIV’WOW op Facebook!

Shoplog DK; woontijdschriften

Bij de Tiger zag ik ook nog papieren vlaggetjes hangen en aangezien er een ‘feestmaand’ aankomt (met mijn verjaardag, housewarming en diploma-uitreiking) komen deze goed van pas. De Tiger verkoopt ook hele kleine vlaggetjes en deze nam ik mee om bijvoorbeeld eens mee te sturen naar een jarige met de post.

De magneten in de vorm van legoblokjes kocht ik in Legoland in Billund en de kaarsenhouder komt bij de Bilka vandaan.

Shoplog DK

Bij de Tiger kocht ik ook een zak chips met een leuke verpakking en een flesje granaatappelsap (die goed past bij mijn fascinatie voor deze vrucht).

Shoplog DK; chips en drinken

Met een gigantische verzameling nagellak kon ik natuurlijk niet zomaar het rek met nagellak voorbij lopen in de Tiger. Ik kocht een donkergroene lak met glitters.

Daarnaast zag ik een rek vol met toffe accessoires zoals oorbellen, broches en haaraccessoires. Hoewel ik eigenlijk alles wel wilde kopen kocht ik alleen een broche in de vorm van een vogel.

Shoplog DK

En tot slot de meest opvallende aankoop: een gigantisch LEGO hoofd!

Maar het is niet zomaar een LEGO hoofd, het is een opbergbak! In Legoland vind je deze in verschillende maten, waarvan de variant die ik kocht maat L is. En hij is nog groter dan een menselijk hoofd!

Shoplog DK; LEGO

 

Dit waren mijn aankopen in Denemarken! Hoewel dit al heel erg veel is, is dit nog niet alles. Ik kocht ook nog wat moois bij het Papiermuseum in Denemarken, maar daar volgt nog een aparte blog over waar ik zal laten zien wat ik gekocht heb. Daarnaast kocht ik een maxi-dress met een galaxy print, maar deze vond ik niet zo goed passen bij deze shoplog. Maar wellicht komt deze nog een andere keer voorbij.

7 reacties on Shoplog Denemarken met oa aankopen van de Tiger en Sostrene Grene

 1. Berber
  13 mei 2013 at 21:04 (10 jaar ago)

  Wow, wat een supergave dingen allemaal! Heb meteen zin om ook die kant op te reizen, om daar mn geld eens lekker te kunnen besteden.

  Beantwoorden
 2. Eva
  13 mei 2013 at 21:43 (10 jaar ago)

  Oh wat onwijs gaaf allemaal! Ik ben echt fan van dat Lego-hoofd, hij staat al zo lang op mijn verlanglijstje maar zou nu niet weten waar ik hem moet laten dus wacht ik maar tot we ooit gaan verhuizen!
  Flying Tiger vind ik trouwens helemaal geweldig, in Arnhem hebben ze altijd best veel op voorraad maar heb er nog geen masking tape gezien, ga vrijdag eens kijken :)

  Beantwoorden
 3. Marlous
  13 mei 2013 at 21:57 (10 jaar ago)

  Geweldige spullen geshopt zeg! Volgende keer ga ik in Denemarken ook die kleine vlaggetjes kopen, heel tof! Net als die kaart met kat en Deense vlaggetjes! Ben benieuwd naar blog over papier museum (Silkeborg?).

  Beantwoorden
 4. SanneWierda
  13 mei 2013 at 23:00 (10 jaar ago)

  Leuke spulletjes! Goed geshopt daar in Denemarken. ;-)

  Beantwoorden
 5. Olga
  14 mei 2013 at 01:30 (10 jaar ago)

  Ik geloof dat jouw keuken echt heel gaaf is ingericht :)

  Beantwoorden
 6. Marieke
  14 mei 2013 at 07:51 (10 jaar ago)

  Echt super leuk! Ik woonde tot een paar weken geleden naar de Tiger (in NL dus) en hij was zeker leuk, maar in Denemarken verkopen ze nog veel leukere dingen!!

  Beantwoorden
 7. Frank
  16 mei 2013 at 01:00 (10 jaar ago)

  Wat een leuke spulletjes! Vooral de magische boon ;) Waar is die nu verstopt eigenlijk?.. ;)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter