Smoothie met citroen en basilicum

Smoothie met citroen en basilicum

Bij de ijssalon La Garonne proefde ik voor het eerst de combinatie van limoen met basilicum in de vorm van ijs. En dat bleek een groot succes! Zo’n succes dat ik thuis aan de slag ging met citroenen (in plaats van limoenen) en verse basilicum. Het resultaat? Een heerlijke smoothie met citroen en basilicum. 

Het is simpel en het is heerlijk fris voor een warme zomerdag: een lichtgroene smoothie met citroen en basilicum. Met een citroen en yoghurt in de koelkast en een basilicumplant in de vensterbank kom je al een heel eind. Oh en een blender is erg handig, hoewel een staafmixer ook geschikt is.

Nodig:

– yoghurt of yofhurtijs
– citroensap
– vruchtvlees van een citroen
– verse basilicumblaadjes

Voor twee personen heb je ongeveer 400 ml yoghurt nodig. Doe de yoghurt in de blender en voeg een handjevol verse basilicumblaadjes toe. Snij een citroen doormidden en probeer de pitjes uit een helft te halen. Haal vervolgens het vruchtvlees uit een helft en voeg deze toe in de blender. Zet de blender aan zodat alle ingredienten goed kunnen mengen. Proef tussendoor of het mengsel nog meer citroen(sap) of basilicum nodig heeft. Als het resultaat lichtgroen van kleur is, zal deze al een kenmerkende smaak hebben. Niet iedereen zal deze smaak waarderen, maar een ding staat vast: deze smoothie met citroen en basilicum is fris. Lekker fris.

Variatietip: je kunt de smoothie ook invriezen en er een soort ijs van maken, maak hiervoor wel gebruik van yoghurtijs in plaats van yoghurt. Giet de smoothie in een bakje die je kunt afdekken in de vriezer. Plaats deze in de vriezer en probeer om het uur of om de twee uur het ijs even door te scheppen zodat het niet ‘verijsd’. Na een uur of 4 is het al geschikt om te eten als toetje, zo lang je deze gelijk opdient.

Smoothie met citroen en basilicum

2 reacties on Smoothie met citroen en basilicum

  1. April Eden
    12 mei 2013 at 22:12 (10 jaar ago)

    Oeh dat klinkt lekker! Ga ik zeker een keer proberen wanneer de zon weer eens langs komt ;)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter