Van houten speelgoed tot LEGO; The LEGO story

The LEGO story

Volgens mij was het al duidelijk dat ik een speciale band heb met LEGO. Ik ga jaarlijks naar Legoland, heb een gigantisch LEGO hoofd in mijn woonkamer staan en vroeger was mijn favoriete speelgoed – je raadt het al – LEGO. Maar eigenlijk wist ik vrij weinig van het verhaal achter het welbekende speelgoedsteentje, gelukkig ontdekte ik deze video met The LEGO story. 

Deze video is een soort korte film waarin je meer leert over het ontstaan van LEGO, het ontstaan van Legoland en wie daarvoor verantwoordelijk zijn en wat zij allemaal hebben meegemaakt. Erg interessant! Het bedrijf LEGO kan een inspiratie voor velen zijn, door hun actieve vorm van ondernemen door de jaren heen.

De video met The LEGO story ontdekte ik dankzij @MarloesGrim die de link deelde op Twitter.

2 reacties on Van houten speelgoed tot LEGO; The LEGO story

 1. Evi
  22 mei 2013 at 21:45 (10 jaar ago)

  Aah Lego! Daar heb ik als klein kind heel veel uren mee gespeeld!

  Beantwoorden
 2. Wimke
  22 mei 2013 at 23:31 (10 jaar ago)

  Jaaaa, lego is super, wat een gaaf filmpje over het ontstaan van die gekleurde blokjes:-)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter