Verse limonade

Verse limonade

Bij warm weer snak je vaak naar ijskoud drinken en zul je uit gewoonte vaak naar frisdrank grijpen. Toch zijn er ook andere manieren die ook lekker, ijskoud en makkelijk zijn. Daarom bij deze een simpel recept voor een verse limonade. 

Sinds ik een fervent maker ben van smoothies met mijn blender heb ik altijd een doosje bevroren fruit in de vriezer en aangezien ik gek ben op frambozen, maken deze daar een vast onderdeel van uit. Het fijne aan bevroren frambozen is dat wanneer deze ontdooien zij zich volzuigen met vocht waardoor de frambozen heerlijk sappig worden. Natuurlijk maakt dit frambozen daardoor heel geschikt voor smoothies, maar ook voor een verse limonade.

Nodig
– ijskoud water
– een klein handje bevroren frambozen
– een helft van een citroen door midden gesneden
– een glas
– en een rietje

Vul een glas met bevroren frambozen en laat deze een tijdje staan totdat de frambozen net niet meer bevroren zijn. Voeg vervolgens de partjes citroen toe en knijp deze eventueel iets uit. Vul het glas met ijskoud water en voeg het rietje toe. En klaar is je verse limonade!

Eventueel kun je een stamper gebruiken om de frambozen en citroen wat plat stampen.

2 reacties on Verse limonade

  1. LNNK
    5 mei 2013 at 14:28 (8 jaar ago)

    Klinkt goed, ga ik eens proberen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter