3 keer een citytrip waar je blij van wordt

Barcelona - citytrip

Soms heb je dat gewoon even nodig: weg uit Nederland. Gewoon even doorbrengen op een plek die je niet kent, met een andere cultuur en een ander dagritme. Daarvoor kun je natuurlijk een vliegtuig naar de andere kant van de wereld pakken, maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken door een citytrip te maken.

Een weekendje weg naar een andere stad is een perfecte manier om heel even te ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Bij deze drie tips voor leuke steden waar je je even kunt opladen.

Smullen in Barcelona

Het is maar een paar uur vliegen en toch ben je helemaal weg uit Nederland. Deze stad zit bomvol cultuur en architectuur en dan voornamelijk van Gaudí. Zijn prachtige ontwerpen zie je overal in de stad, waarvan Parc Guell en Sagrada Familia waarschijnlijk het bekendst zijn. Als je een hotel in Barcelona boekt, dan is het zeker de moeite waard om deze plekken te bezoeken. Daarnaast vind je ontzettend veel tapasrestaurants waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten.

La vie dans Paris

Als je op een website als Hotel.info kijkt, dan zie je ontzettend veel steden waar jij je een paar dagen kunt vermaken. Parijs is een van de dichtstbijzijnde steden en daarom misschien ook wel zo populair. Zeker als je van winkelen houdt is dit een heerlijke stad om een paar dagen met vriendinnen in door te brengen. Ook voor de kunstliefhebbers is dit een heerlijke get-away. Heel geschikt voor een citytrip dus.

Koninklijk Stockholm

Waarschijnlijk is Stockholm niet de eerste stad die in je op komt als je aan een citytrip denkt. Toch is deze stad er erg geschikt voor. Stockholm is gebouwd op een aantal eilanden en door middel van bruggen verbonden. Een beetje het Venetië van het noorden. Stockholm is een stad van stijl. Bijna iedereen is er mooi en stijlvol aangekleed en de eetgelegenheden zijn er een stuk chiquer dan in Nederland.

Stockholm - citytrip

Deze blog is ontstaan in samenwerking met Hotel.info

Fotografie: Flickr // Flickr

5 reacties on 3 keer een citytrip waar je blij van wordt

 1. Wimke
  3 juni 2013 at 08:02 (10 jaar ago)

  In Stockholm ontzettend veel leuke musea op loopafstand van elkaar! Vasa museum geweldig en dus méér dan de moeite waard en Junibacken met alle figuren uit de boeken van Astrid Lindgren:-) gewoon leuk!

  Beantwoorden
 2. Natasja
  3 juni 2013 at 10:55 (10 jaar ago)

  Jaaa! Nu ik weer terug ben uit NYC, is de reiskalender voor de rest van het jaar weer leeg. Gauw een stedentripje plannen dus. Parijs en Barcelona zijn geweldig!

  Beantwoorden
 3. BirdPlanet
  4 juni 2013 at 20:39 (10 jaar ago)

  Leuk! Barcelona en Parijs vond ik geweldig. Stockholm wil ik graag ook een keertje gaan ontdekken. Op mijn blog schrijf ik ook over citytrips. :)

  Beantwoorden
 4. Janet
  6 juni 2013 at 07:34 (10 jaar ago)

  Kopenhagen is ook een aanrader voor een weekendje weg!

  Beantwoorden
 5. Marcella
  8 juni 2013 at 11:28 (10 jaar ago)

  Barcelona en Parijs zijn erg fijn! Stockholm staat nog op onze wishlist, lijkt me een prachtige stad!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter