Bloemen in huis; voor kleur en sfeer!

Bloemen in huis; pioenroos

Als er iets is waar een huis van opfleurt, dan zijn het natuurlijk bloemen! En behalve mooie, frisse kleuren zorgt het vaak ook voor een heerlijke geur in huis. Tijd voor bloemen in huis!

De afgelopen weken stonden er opeens veel bloemen bij mij in huis, mede doordat de pioenrozen eindelijk weer te koop zijn. Pioenrozen zijn samen met ranonkels echt mijn favoriete bloemen. Ze bloeien prachtig, de kleuren zijn vaak heel mooi en de boeketten staan vaak minstens een week. Met mijn verjaardag/housewarming nam ik daarom ook erg blij een boeket met lelies en pioenrozen in ontvangst.

Maar behalve pioenrozen en ranonkels voegde ik de afgelopen weken nog een paar nieuwe favorieten toe aan mijn ‘bloemen in huis’-lijstje!

Bloemen in huis; santini

Een paar weken geleden had ik op korte termijn een boeket nodig en ontdekte ik een ‘Santini’ boeket. Deze bloemen kwamen mij eigenlijk helemaal niet bekend voor, maar de kleuren vond ik erg mooi en de bloemetjes zagen er zo schattig uit. Dus een dag later kocht ik voor mijzelf ook zo’n kleurrijk boeket! Een schot in de roos, want ze hielden het lang uit bij mij thuis! Vlak voor mijn verjaardag/housewarming kocht ik dus twee ‘Santini’-boeketten!

Bloemen in huis; trosanjers

Een andere favoriet die ik bij toeval ontdekte, waren de trosanjers. Eigenlijk vond ik vooral de groene takken met vele zijtakken erg mooi, want alle knoppen waren nog dicht toen ik hier een bosje van kocht. Maar wat bleek: ook trosanjers bloeien erg mooi!

Toch vind ik bij trosanjers vooral de combinatie van de groene takken met verschillende kleuren bloemen erg mooi, hoewel ik een bosje met de gele/rode bloemen niet afsla, erg mooi!

 

Het fijne aan bloemen voor in huis is dat je bijna overal wel een boeket bloemen kunt kopen! Natuurlijk zijn ze bij de tankstations relatief duur en is het assortiment bij een supermarkt wel beperkt, toch geeft zo’n bosje bloemen in huis een hele fijne sfeer! Mocht je tijd (en geld) hebben, bezoek dan een tuincentrum of bloemist voor een mooie bos bloemen!

4 reacties on Bloemen in huis; voor kleur en sfeer!

 1. Anne Copier
  27 juni 2013 at 09:17 (10 jaar ago)

  Ja heerlijk, verse bloemen! Ik kocht precies diezelfde bos Santini’s en bij mij staan ze al bijna twee weken mooi te zijn! Alleen hier en daar een dood blaadje weghalen :) Echt ideaal.

  Beantwoorden
 2. Marcella
  29 juni 2013 at 11:21 (10 jaar ago)

  Ik kreeg van mijn moeder mijn eerste boeket pioenrozen. Wow, wat zijn die mooi!!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter