Feest; eten en drinken

Limonadebar

Afgelopen weekend was het zover: mijn verjaardag en housewarming nadat ik afgelopen april ging samenwonen met mijn vriend. Voor het feest heb ik een aantal weken van tevoren bepaald wat er gegeten en gedronken zou worden, zodat ik op tijd kon beginnen met het voorbereiden. En jullie kunnen nu zien wat er dus allemaal op tafel stond! 

Het bezoek dat binnenkwam kreeg eerst een kopje koffie of thee aangeboden of ze konden kiezen voor het tappen van verse limonades en uiteraard was er taart! Mijn moeder had ik ingeschakeld voor een frambozenkwarktaart met een bodem van oreokoekjes en bij de HEMA had ik een mokkaslagroomtaart gehaald. Vooral de frambozenkwarktaart was erg populair!

Limonade!

De eyecatcher in de woonkamer was de limonadebar, want vanaf de voordeur kijk je zo de woonkamer in (als de deur open staat, that is) en zie je onze sidetable waar ik een aantal limonadetaps had neergezet. Op deze tafel had ik ook bekers en rietjes staan zodat ons bezoek zelf hun limonade kon tappen zonder dat wij daar omkijken naar hadden.

Van tevoren had ik drie soorten klaargemaakt:
– een alcoholvrije mojito op basis van een kant-en-klaar pak dat ik kocht bij Dirk III, aangelengd met water en verse citroen en limoen.
–  een ijsthee met verse stukjes nectarine, eerst op basis van theezakjes speciaal voor ijsthee maar later heb ik deze aangelengd met gewone ijsthee.
–  een limonade bestaande uit water met verse frambozen, limoen en komkommer.

De limonades heb ik maar een keer hoeven bijvullen, mede doordat er vooral wat kleinere bekers bij stonden (scheelt aanzienlijk met bijvoorbeeld longdrinkglazen). Volgens mij heeft al het bezoek wel minstens een keer getapt en iedereen had wel een andere favoriet!

Behalve limonade hadden we ook cola, spa cactus, bier en wijn in huis.

Feest; buffet

Eten; met buffet!

’s Middags was er een kopje courgettesoep met rucola en voor het avondeten had ik een buffet bedacht. Het buffet bestond uit twee soorten ‘salades’, namelijk de pastasalade en een salade met bulgur. Daarnaast had ik bakjes gekocht waar vegaballetjes, kipstokjes en gehaktballetjes in zaten. Daarnaast stond er satesaus, een yoghurtdipsaus en een beetje pesto wat je in het bakje bij het vlees kon doen. Ook was er stokbrood met kruidenboter een aioli. De borden, het bestek en servetten stonden erbij op tafel.

Op de foto van bovenaf kan je goed zien hoe de indeling was op de tafel. Iedereen kon er rondom lopen en opscheppen wat hij lekker vond. Ik kreeg complimenten voor de styling wat ik heel erg leuk vond, want hoewel het allemaal erg simpel in uitvoering was had ik er wel bewust over nagedacht. Trouwens bij deze nog een bedankje aan het bezoek dat er was tijdens het eten, want ik moest natuurlijk eerst een foto van het geheel maken voordat zij konden aanvallen.

Feest; buffet van bovenaf

Tijdens het dekken van de tafel heb ik op stukjes wit papier opgeschreven wat er allemaal precies op tafel stond, deze plakte ik met masking tape op het tafelkleed. De bakjes met vegaballetjes, kip en rundvlees vulde ik aan als deze op waren vanuit de keuken zodat het niet te vol zou worden op de tafel.

Feest; buffet met masking tape

Overdag stonden er ook nog schaaltjes met komkommer, cherrytomaatjes, rode paprika en aardbeien. Voor ’s avonds had ik ook nog komkommer, cherrytomaatjes en chips.

Boodschappenlijst

Van HEMA:
– tafelkleden (geel met witte sterren en lichtblauw met gekleurde sterren)
– gele limonadetap
– bakjes waar het vlees in zit
– doorzichtige bestek
masking tape

Van IKEA:
– gekleurde rietjes
– witte vazen waar de rietjes inzitten
blauw en oranje/rode bakken waar het eten in zit
– groene opscheplepels
– roze plastic bekers waar het bestek in zit
– gele servethouder in de vorm van een wolk

Overig:
– Wibra: blauwe limonadetap
– Albert Heijn: kartonnen bordjes en bekers waar de kip in zit
Sostrene Grene: de lichtgroene, koraalrode en oranje bekers

8 reacties on Feest; eten en drinken

 1. Renee
  18 juni 2013 at 07:00 (10 jaar ago)

  Wow wat ziet het er allemaal leuk uit! Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Kan niet wachten om over 3 weekjes je mooie apartment te zien!

  Beantwoorden
 2. Anne Copier
  18 juni 2013 at 08:49 (10 jaar ago)

  Wat een mooi geheel! En een slim bedacht buffet, ik ben ook altijd op zoek naar lekkere gerechten die makkelijk met veel mensen te eten zijn en goed vooraf voor te bereiden. Ik vraag me toch wel af hoe je zo netjes een foto van bovenaf maakt…

  Beantwoorden
 3. Wimke
  18 juni 2013 at 09:21 (10 jaar ago)

  Mmmmm…mooi én lekker! Tip: het is goed een buffet te “openen” met een paar mensen die een bordje op “durven” scheppen..soms blijft iedereen er zo omheen staan:-\

  Beantwoorden
 4. Eva
  18 juni 2013 at 10:25 (10 jaar ago)

  Ziet er echt onwijs leuk & zomers uit! Vooral die limonadetaps, die zou ik hier op kantoor ook wel willen :)

  Beantwoorden
 5. LNNK
  28 juni 2013 at 16:32 (10 jaar ago)

  Ziet er gezellig uit zeg!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter