Voorbereidingen voor je verjaardag

Verjaardag; slinger van 101woonideeen

Als je jarig bent en je verjaardag gaat vieren, komt daar vaak veel meer werk bij kijken dan je vooraf misschien bedacht of gehoopt had. Maar met een goede planning en leuke voorbereidingen kun je straks fijn gaan genieten van een leuk feest! 

Waarschijnlijk had je vroeger al weken voordat je jarig was de zenuwen voor de grote dag. Inmiddels is het vaak niet zo’n big deal meer, maar komt er vooral stress bij kijken. Verjaardag plannen op een dag waarop iedereen kan, verlanglijstje samenstellen, het huis opruimen, bepalen wat voor eten en drinken je gaat serveren, uitnodigingen op tijd versturen. Er is genoeg te doen rondom een verjaardagsfeest.

Plannen

Allereerst ga je natuurlijk bepalen wanneer je je verjaardag gaat vieren. Plan het liefst ruim van tevoren een datum, zodat je op tijd uitnodigingen kunt versturen. Anders loop je natuurlijk het risico dat veel familie en vrienden al plannen hebben. Maar probeer ook te accepteren dat een datum vinden waarop al je vrienden en familie beschikbaar zijn bijna onmogelijk is.

Uitnodigingen

Als je een datum hebt gevonden kun je beginnen met de uitnodigingen. Tegenwoordig vind je bij heel veel winkels leuke standaard uitnodigingen, maar als je een beetje handig bent met Photoshop kun je natuurlijk ook zelf een uitnodiging maken. Zorg dat je in ieder geval alle belangrijke informatie vermeld zoals wanneer het feest is en waar het is.

Verlanglijstje

De kans is erg groot dat jouw gasten gaan vragen wat voor cadeautjes je wilt hebben, tijd voor een verlanglijst! Als je nog geen account hebt voor Pinterest dan is dit waarschijnlijk het juiste moment om er een aan te maken, want hierdoor kun je een digitaal verlanglijstje samenstellen die alle gasten kunnen bekijken als je de link deelt. Voor cadeau-ideeën kun je natuurlijk je vrienden of favoriete bloggers gaan volgen en producten repinnen, maar je kunt ook vanuit jouw favoriete webshop producten pinnen. Als je jouw digitale verlanglijstje eens in de paar weken bijwerkt, heb je altijd een verlanglijstje achter de hand voor feestdagen.

HEMA limonadetap voor verjaardag

Eten en drinken

Als de uitnodigingen verstuurd zijn, kun je gaan beginnen met het ‘inrichten’ van het feest. Afhankelijk van hoe laat tot hoe laat je jouw verjaardag viert, kun je gaan bepalen wat voor eten je gaat serveren. Niet alleen taart, maar misschien ook hartige hapjes en avondeten. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk zodat je zelf ook kunt genieten van jouw verjaardag. Een buffet kan handig zijn met een aantal hapjes die je van tevoren maakt en aan het begin van het feest klaar zet op het buffet. Dit kan behalve met hapjes ook met drinken. Maak bijvoorbeeld een verse limonade en serveer deze in een limonadetap zoals die van de Hema.

Versiering

Zorg dat je het huis leuk aankleed voor het feest met slingers, ballonnen en misschien bloemen. Heb je geen haakjes om slingers aan op te hangen? Hang een slinger aan de muur met masking tape! Of schrijf een tekst op de muur met masking tape zoals ‘HOERA … JARIG!’ waarbij op de puntjes de naam kan komen van de jarige. Bloemen fleuren een huis ook op en maken het ook vaak feestelijk, dus zorg voor een paar mooie bloemen of boeketten in vazen. Zoals de trosanjers van de Albert Heijn, het is maar een klein bosjes maar ze bloeien prachtig open.

Bloemen op je verjaardag

 

Zorg dat je de dag voor het feest het huis opruimt, hapjes en drankjes klaar zet of klaarmaakt, slingers ophangt en kleding klaar legt voor het feest en je bent klaar voor je verjaardag! Veel plezier! 

 

Wil je achter de schermen meekijken hoe ik mijn verjaardag vier? Aanstaande vrijdag ben ik jarig wat ik aanstaande zaterdag vier en ik deel updates via Twitter en Instagram, volg je me daar? 

2 reacties on Voorbereidingen voor je verjaardag

  1. Wimke
    11 juni 2013 at 23:33 (10 jaar ago)

    Mooie bloemen zijn een feestje op zich:-) Wens je een heerlijk relaxed feest toe!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter