Als Spanje ergens bekend om staat dan is het wel om lekker eten. Van tapas tot ham tot gazpacho. En hoewel tapas maken zoals de Spanjaarden nog knap lastig kan zijn, is het maken van een goede gazpacho best makkelijk!
Gazpacho is een soep die gemaakt wordt van verschillende groenten en koud geserveerd wordt. Vooral met mooi weer kan een gazpacho erg welkom zijn, omdat hij fris is en je er niet lang voor in de keuken hoeft te staan.
Nodig
– tomaten
– paprika
– komkommer
– olijfolie
– wit brood
– blender
Verwijder het hart van de tomaten (en als je graag een volledig gladde soep wil ook het vel van de tomaten) en de zaadlijsten van de paprika. Snijd vervolgens de groenten klein. Verwijder de korsten van het brood en laat deze even weken in water. Voeg vervolgens alles samen in de blender (of in een bak en gebruik een staafmixer) en meng alles tot er een gladde soep ontstaat. Voeg naar smaak wat olijfolie en zout en peper toe.
Serveer met geroosterde sesamzaadjes en/of wat serranoham. Eventueel kun je de soep ook serveren met wat grove stukjes groenten bovenop of een scheut olijfolie.
Het recept is een variant op de gazpacho uit het kookboek Jamie’s Reizen van Jamie Oliver.
Karlijn
14 juli 2013 at 12:52 (10 jaar ago)Ik ken gazpacho, maar heb het zelf nog nooit gegeten. Mijn moeder heeft het laatst gemaakt, jammer genoeg was ik er toen niet. Maar snel eens kijken of ik het kan maken, ziet er lekker uit.
Marike
15 juli 2013 at 02:29 (10 jaar ago)Het is zo gemakkelijk om klaar te maken en je kunt het heel gemakkelijk naar smaak aanpassen, ben benieuwd wat je ervan vindt! :)
Eva
14 juli 2013 at 21:05 (10 jaar ago)Dit ziet er echt onwijs lekker uit en klinkt ook heerlijk! Ga het snel eens proberen :)
Marike
15 juli 2013 at 02:30 (10 jaar ago)Ik hoor graag wat je ervan vond! :)
Laura - what about her
15 juli 2013 at 10:51 (10 jaar ago)Ziet er heerlijk uit, ik ga het ook eens proberen!
Femke
15 juli 2013 at 16:49 (10 jaar ago)Jammie, gazpacho is heerlijk! Vooral in de zomer. :)
Gisteren toevallig nog een verrukkelijke komkommer/avocado-variant gegeten.
Femke
15 juli 2013 at 16:50 (10 jaar ago)Oeps, hij ging al publishen terwijl ik nog niet klaar was. Afijn, dit recept ga ik ook eens uitproberen, het ziet er echt heerlijk uit! :)
Sylvia
16 juli 2013 at 13:41 (10 jaar ago)Ik heb er wel eens van gehoord, maar nog nooit gegeten, ik heb toch liever warme soep ;)
Farah
16 juli 2013 at 20:33 (10 jaar ago)Ik heb het zelf ook wel eens gemaakt, maar die was helaas niet lekker!
Terwijl ik wel echt van gazpacho houd :)