Vrolijk inpakken met masking tape

Inpakken met masking tape

Waar je vroeger gewoon saaie plakband gebruikte voor het inpakken van cadeautjes gebruik je tegenwoordig hopelijk masking tape. Want inpakken met masking tape zorgt er namelijk voor dat een ingepakt cadeautje er een stuk vrolijker uitziet. En dat is gelukkig niet alleen zo met platte of vierkante pakketjes! 

Een strak, vierkant pakketje inpakken is natuurlijk een stuk makkelijker dan een pakketje dat niet mooi plat is. Meestal komt het er een beetje rommelig uit te zien, waardoor het er een stuk minder feestelijk uitziet. Gelukkig zijn er oplossingen voor!

Mocht je een pakket hebben met een aparte vorm die lastig in te pakken is, zorg er dan voor dat je het geheel rommelig maakt. Doe geen poging tot het netjes inpakken, want hoogstwaarschijnlijk gaat dit toch niet lukken. Wel kun je het geheel zo rommelig maken, dat het weer mooi kan worden.

Nodig voor inpakken met masking tape

– effen cadeaupapier of papier waarmee je glazen of stenen producten kunt beschermen
– veel verschillende kleuren, dunne rolletjes masking tape
– een cadeau met lastige vormen

Pak het cadeau in met het cadeaupapier en maak het vast met lange, dunne banen masking tape. Zorg ervoor dat je verschillende kleuren en eventueel prints gebruikt. Als het cadeau volledig is ingepakt kun je met de masking tape nog meer banen over het cadeau maken. Plaats de banen schots en scheef over elkaar heen en zoveel mogelijk dezelfde kleuren bij elkaar vandaan.

Het cadeau ziet er nu in eerste instantie vrolijk uit in plaats van rommelig!

Voor dit cadeau is de masking tape van de Hema gebruikt, maar uiteraard is er nog veel meer masking tape te koop bij andere winkels/webshops!

4 reacties on Vrolijk inpakken met masking tape

 1. Sas
  14 juli 2013 at 09:44 (10 jaar ago)

  Oh dat ziet er erg leuk uit!

  Beantwoorden
 2. Eva
  14 juli 2013 at 21:08 (10 jaar ago)

  Onwijs leuk! Ik heb onlangs mijn eerste 4 rolletjes gehaald en hoop dat snel mee aan een fotoproject te beginnen :)

  Beantwoorden
  • Marike
   15 juli 2013 at 02:30 (10 jaar ago)

   Ik ben benieuwd! Waar heb je je eerste rolletjes gekocht? :)

   Beantwoorden

Laat een reactie achter