Zomerse gazpacho met bieten!

zomerse gazpacho met bieten

De inhoud van het bakje op de afbeelding lijkt wel op frambozensorbetijs, maar is in feite gazpacho! En gazpacho is een ultiem zomers gerecht. Het is fris, gezond en je kunt volledig naar het seizoen of smaak aanpassen. En deze variant van gazpacho met bieten is ook nog eens vrolijk van kleur! 

Nodig voor gazpacho met bieten

– tomaten
– paprika
– komkommer
– wit brood
– olijfolie
– bieten(sap)
– zout en peper

– blender of staafmixer
– kleine bakjes om in te serveren

Maak de gazpacho met bieten!

Snijd de groenten klein zodat de blender of staafmixer deze goed kan malen. Doe alle stukjes groente in de blender of in een bak met wat stukjes wit brood en een klein scheutje olijfolie en meng alles goed door elkaar. Mocht je gebruik maken van bietensap dan kun je deze toevoegen nadat de groenten tot soep gemalen is. Proef tussendoor of de gazpacho nog wat zout of peper nodig heeft en voeg deze toe.

Als je de structuur te dik vindt, kun je nog wat water toevoegen om te verdunnen, maar eigenlijk is deze gazpacho met bieten het lekkerst als deze de structuur van een baby-fruithapje heeft.

Serveer de gazpacho koud en eventueel wat geroosterde sesamzaadjes of wat serrano ham bovenop de soep.

De basis voor dit recept komt uit een kookboek van Jamie Oliver genaamd Jamie’s Reizen.

Laat een reactie achter