Courgettepannenkoekjes

courgettepannenkoekjes

Courgettes zijn heel geschikt om zelf te kweken én je kunt het in een heleboel gerechten verwerken. Maar in het recept voor courgettepannenkoekjes spelen ze de hoofdrol! 

Het recept voor deze courgettepannenkoekjes – of eigenlijk courgettefritters – komt uit het kookboek ‘Food for the soul‘ wat volstaat met relatief simpele, maar lekkere recepten. Het recept is iets aangepast.

Nodig voor courgettepannenkoekjes

– 3 eieren
– 100 gram meel
– een handjevol pijnboompitjes
– 2 courgettes
– olijfolie
– zout en peper

Klop de eieren los in een kom en voeg het meel en wat zout en peper toe. Rasp de courgettes of snij deze in kleine stukjes en voeg deze samen met de pijnboompitjes toe aan het eiermengsel. Laat het beslag even rusten.

Vervolgens kun je de courgettepannenkoekjes gaan bakken. Er passen ongeveer 2 á 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Bak ze goudbruin aan beide zijdes.

Naar smaak kun je nog wat zout en peper toevoegen voor het serveren. De courgettepannenkoekjes zijn het lekkerste met een pittig sausje erbij, zoals chilisaus.

De courgettepannenkoekjes stonden ook in de ‘Happy Moments Juli‘. 

2 reacties on Courgettepannenkoekjes

  1. Wimke
    11 augustus 2013 at 00:36 (6 jaar ago)

    Mmmmm..die ga ik proberen!

    Beantwoorden
  2. LNNK
    9 september 2013 at 20:53 (6 jaar ago)

    Volgens mij is dit heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter