De Parade van 2013

Parade 2013

Met een beetje geluk ken je de Parade al(lang), want je hebt iets gemist als je de Parade nog niet kent of nog nooit bezocht hebt! Gelukkig kun je vandaag nog naar de Parade in Utrecht en vanaf 9 augustus in Amsterdam! 

De Parade is een rondreizend theaterfestival dat iedere zomer in vier steden te bezoeken is: Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Het festival is in elke stad ongeveer 2 weken aanwezig en verhuist dan door naar de volgende stad.

Parade theater

Het festival staat volledig in het teken van theater, wat betekent dat je voor relatief weinig geld verschillende theatervoorstellingen kan bezoeken. Soms zijn het voorstellingen van opkomend talent, soms van talent dat iets nieuws wil uitproberen en soms is het een bijeengeraapt zooitje, maar dat is dan ook wel weer leuk.

Tip voor een voorstelling: Monica Da Silva Trio met Arjen Lubach en Tim Kamps.

parade eten

Maar wat stiekem nog leuker is aan de Parade is het eten! Er staan namelijk een heleboel verschillende eettentjes. Geen frikadellen en patat, maar brood met aioli of een pita met vegetarisch gehakt en een yoghurtsaus of de lekkerste spaghetti agglio e olio die je ooit geproefd hebt.

Parade pasta

Nog niet overtuigd? Bezoek dan de Artistic Creperie! Hier wordt elk mogelijk dier of ding omgetoverd tot een heuse pannenkoek die je voor €4 mag opeten! Dus begin maar vast met dromen over jouw gekleurde pannenkoek!

Parade artistic creperie

Alleen op 4 augustus is de Parade nog in Utrecht te bezoeken. Van 9 tot en met 25 augustus vind je de Parade in Amsterdam. Meer informatie over locaties, tickets en voorstellingen vind je op de website van de Parade.

Parade; tot morgen

7 reacties on De Parade van 2013

 1. Joyce
  4 augustus 2013 at 08:48 (9 jaar ago)

  Dat ziet er gezellig uit! JAmmer dat het alleen zover weg is allemaal.

  Beantwoorden
 2. Marjan
  4 augustus 2013 at 10:18 (9 jaar ago)

  altijd zo leuk, de Parade, heerlijke sfeer. ik vond de voorstelling de Tweede Speeldoos van Roosbeef en de Staat ook erg goed en ontroerend. Teksten van verstandelijk beperkten zijn omgezet in liedjes, bijzonder, energiek, vrolijk!!!

  Beantwoorden
 3. LaraLaurentia
  4 augustus 2013 at 12:57 (9 jaar ago)

  Ik kende dit nog helemaal niet, bedankt voor de informatie! Ik ga kijken of ik volgende week in Amsterdam langs kan gaan :D

  Beantwoorden
 4. Karlijn
  4 augustus 2013 at 17:46 (9 jaar ago)

  Ja, het eten he?! Altijd weer lekker. Ik vind het ook altijd heerlijk om lekker te zitten en om me heen te kijken. De sfeer is zo fijn. Ik ga volgende week in Amsterdam, en wil ook graag naar het Monica da Silva trio. Echt al een paar jaar een van mijn favoriete dingen in de zomer.

  Beantwoorden
 5. Sas
  4 augustus 2013 at 20:10 (9 jaar ago)

  Ziet er erg gezellig uit!

  Beantwoorden
 6. Marieke
  5 augustus 2013 at 14:59 (9 jaar ago)

  Jaaa, de Parade is zo leuk. Wij zijn op de laatste dag in Rotterdam nog even een paar uurtjes geweest. Lekker eten, drinken en mensen kijken in de zon!

  Beantwoorden
 7. Erika
  9 augustus 2013 at 12:34 (9 jaar ago)

  Ja ik ben dit jaar voor het eerst in Utrecht geweest. En wel op de laatste paradedag op zondag 4 augustus. Ik vond het in één woord: SUPER!! Ik ga er ook nog een blog over schrijven en mooie foto’s van plaatsen. Ik was echt super verrast door het opzet, de fijne sfeer en het lekkere eten.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter