Halloween: Frankenstein’s voordeur

Frankenstein's voordeur

Er worden optochten georganiseerd, feesten gegeven en de meeste winkels hebben een schap met pompoenen of spinnen. Halloween verovert langzaam ook Nederland! Geen zin in een optocht of feest of het uithollen van een pompoen? Versier de voordeur tot Frankenstein’s voordeur! 

Als je een groene voordeur hebt, heb je natuurlijk een streepje voor. Maar eigenlijk voldoet elke kleur voordeur wel, zo lang je maar vellen papier erop kunt plakken.

Nodig voor Frankenstein’s voordeur

– zwart en wit A4 of A3 papier
– zwarte masking tape
– witte vellen papier

Knip met een schaar van het zwarte papier warrig en puntig haar. Van een wit vel papier kun je twee cirkels knippen voor de ogen. Met twee zwarte stippen in de witte cirkels heb je twee ogen. Van de resten wit papier kun je tanden maken die uit de brievenbus steken. Heb je geen brievenbus in het midden van de deur zitten? Creëer dan met een papier een mond.

Het idee voor deze Frankenstein’s voordeur vond ik op Pinterest (de weblog waar het idee vandaan komt, is helaas niet meer online), maar bovenstaande variant was vorig jaar in levende lijve te bewonderen tijdens het verjaardagsfeest van Frank

8 reacties on Halloween: Frankenstein’s voordeur

 1. Sylvia
  13 oktober 2013 at 09:52 (8 jaar ago)

  Haha, woah, zo’n voordeur is wel echt tof ;)

  Beantwoorden
 2. Denise Beckand
  13 oktober 2013 at 09:56 (8 jaar ago)

  Leuk gedaan zo’n voordeur!!
  Eindelijk ook in Nederland aangekomen: Halloween. Ik ben een grote fan van dit feest maar helaas zie je het hier niet veel,behalve wat kitsch spulletjes in de winkels. DIY is toch het leukst :-)

  Beantwoorden
 3. Karlijn
  13 oktober 2013 at 10:49 (8 jaar ago)

  Wow, dit is tof :) Misschien kan ik mijn ouders verrassen met zo’n mooie deur :)

  Beantwoorden
 4. Joyce
  13 oktober 2013 at 11:46 (8 jaar ago)

  Ooh wat een gaaf idee!! Hier wordt helaas niks met Halloween gedaan. Maar als dat wel zo was zou ik ook echt alles versieren haha!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter