Het ontstaan van de zwangerschapsaankondiging

zwangerschapsaankondiging

Bijzonder nieuws wil je natuurlijk graag op een bijzondere manier delen. Gelukkig kun je met behulp van Pinterest op het gebied van een zwangerschapsaankondiging (of ‘pregnancy announcement’) genoeg inspiratie vinden. Zo kwamen Frank en ik ook op het idee voor onze zwangerschapsaankondiging. 

Als je via Pinterest zoekt op ‘Pregnancy Announcement‘ vind je heel veel verschillende ideeën en uitvoeringen, maar één idee springt er wel uit: de papa en de mama die voor een muur staan met een + en = en het cijfer 3 of 4 etc (voorbeeld en voorbeeld). En van dit idee zijn er vele uitvoeringen te bedenken. Buiten of binnen, de tekens met krijt of bewerkt met photoshop.

Het idee voor deze zwangerschapsaankondiging vonden we erg leuk omdat het benadrukt dat de baby echt iets van ons samen is. Maar we wilden van de foto ook graag iets unieks maken en de eerste (echo)foto van onze baby erin verwerken.

Oorspronkelijk wilden we graag buiten een foto maken, maar omdat ik zo ziek was kozen we voor een muur in onze woonkamer. Toevallig een muur waar ook een slinger van 101 Woonideeen hangt, wel zo feestelijk. De + en = kwamen met masking tape op onze muur terecht. En de echofoto? Met photoshop erin gezet, want hoe blij we ook zijn met onze baby: we willen liever een echte foto van onze baby vergroot aan de muur dan een echofoto.

Het resultaat heb je kunnen zien in de blog met de zwangerschapsaankondiging, maar bij deze nog eens:

zwanger van een heel klein wonder

Misschien valt het je ook op dat de foto iets is bewerkt in photoshop. Zo heb ik heel professioneel – ahum – een stopcontact weggewerkt (zie je nu het witte vlak rechtsonder op de foto?) en heb ik de foto wat lichter gemaakt. 

11 reacties on Het ontstaan van de zwangerschapsaankondiging

 1. Sylvia
  13 oktober 2013 at 10:02 (6 jaar ago)

  Er zijn inderdaad ook tig Youtube-filmpjes te vinden met originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen. Zelf heb ik (nog) geen ‘ambities’ op dat gebied, maar die filmpjes bekijken blijft leuk :)

  Beantwoorden
 2. Debby
  13 oktober 2013 at 11:53 (6 jaar ago)

  Haha, leuk om te onthouden voor als ik ooit aan de beurt kom. Heel erg leuk gedaan!

  Beantwoorden
 3. weheartfit
  13 oktober 2013 at 16:50 (6 jaar ago)

  Haha, je ziet de witte vlakken niet totdat jij het zegt! Leuke manier om je zwangerschap aan te kondigen en gefeliciteerd! Deze ga ik onthouden mocht ik ooit zwanger worden.

  Beantwoorden
 4. Marah
  13 oktober 2013 at 18:28 (6 jaar ago)

  Ah, superleuk gedaan! En nog gefeliciteerd!

  Beantwoorden
 5. Marieke
  13 oktober 2013 at 19:50 (6 jaar ago)

  Ik vind ’t heel leuk en origineel! Voel je je al wat beter?

  Beantwoorden
 6. LNNK
  15 oktober 2013 at 09:05 (6 jaar ago)

  Leuk gedaan zo. Ik heb al veel van dit soort toffe ideeën op Pinterest gezien.

  Beantwoorden
 7. Olga
  25 oktober 2013 at 01:42 (6 jaar ago)

  Ik blijf het een leuke foto vinden, nog van harte gefeliciteerd!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter