Kerstshoppen in Dusseldorf

Kerstmarkt in Dusseldorf

December staat voor een groot deel in het teken van kerst en waar kun je beter kerst ervaren dan op een kerstmarkt? En laat Duitsland nou het land van de kerstmarkten zijn! Düsseldorf is één van de steden die bekend staat om haar kerstmarkten! 

De Duitse stad Düsseldorf kent 6 kerstmarkten verdeeld over de stad. Sommige kerstmarkten bezetten een plein, andere zijn verspreid door winkelstraten. Bij elke kerstmarkt staan sowieso kraampjes met eten en kraampjes waar je Glühwein of warme chocolademelk kunt halen, zoals bij de kerstmarkt op de Flinger Strasse/Marktstrasse op de foto bovenaan.

Kerstmarkt, Dusseldorf

De kerstmarkten met een eigen plein kunnen natuurlijk meer uitpakken dan de kerstmarkten die verspreid door de winkelstraten zitten. Zoals de kerstmarkt op de Heinrich-Heine-Platz met deze prachtige koepel van licht. Om deze van dichtbij te kunnen bewonderen moet je je wel even door de mensenmassa wurmen, want verspreid om de koepel vind je vele kraampjes met kerstdecoraties en kerstversnaperingen.

Gluhwein, Dusseldorf

Als je graag Glühwein wilt drinken op een kerstmarkt houd er dan rekening mee dat je statiegeld voor je glas betaald. Veelal komt dit neer op €5 per glas. Maar als je het glas als aandenken wilt houden, kun je natuurlijk ook besluiten om het glas niet in te leveren.

Elke stad, maar vaak ook elke kerstmarkt heeft een eigen glas voor Glühwein en warme chocolademelk. Zoals de bovenstaande glazen van de kerstmarkt op de Schadowplatz. Deze kerstmarkt heeft dit jaar voor het eerst allemaal nieuwe, houten huizen en oogt – voor designliefhebbers – waarschijnlijk het mooiste.

Reuzenrad, kerstmarkt in Dusseldorf

De kerstmarkt aan de Marktplatz is ook een zeker een bezoekje waard voor het prachtige uitzicht met het reuzenrad op de achtergrond. Vooral ’s avonds een prachtig gezicht met alle lichtjes.

Naast deze vier genoemde kerstmarkten zijn er nog twee kerstmarkten in Düsseldorf. Maar er is meer!

Galeria Kaufhof, Dusseldorf

Ben je de kou even zat? Bezoek dan het grote warenhuis Galeria Kaufhof! Lekker warm en lekker veel verdiepingen. De kerstdecoratie staat opgesteld op alle verdiepingen rondom de roltrappen en is in principe ingedeeld op kleur/stijl per verdieping.

Mocht je trouwens de notenkrakerpoppen bewonderen, twijfel niet om ze te kopen! De prijs van deze notenkrakerpoppen zijn erg betaalbaar! En voor je het weet heb je spijt als je Düsseldorf zonder zo’n prachtige pop verlaat…

Als je bij de Galeria Kaufhof niet kunt slagen, zijn er gelukkig nog een heleboel andere leuke winkels in Düsseldorf. Zo is er zojuist een gigantische Primark geopend, waarvoor heuse wachtrijen zijn om naar binnen te mogen. Mayersche is een prachtige boekhandel die in Düsseldorf ook echt gigantisch groot is, kijk hier niet alleen naar de boeken maar vooral ooki naar de leuke gadgets die door de winkel verspreid liggen.

Vóór 23 december naar Düsseldorf!

Als je de kerstmarkten van Düsseldorf wilt bezoeken moet je wel snel zijn, na 23 december verlaten de kerstmarkten de stad helaas weer. Shoppen kan gelukkig wel het hele jaar door in Düsseldorf!

1 reactie on Kerstshoppen in Dusseldorf

  1. Marcella
    22 december 2013 at 21:38 (8 jaar ago)

    Ik ga het dit jaar niet meer redden, maar voor volgend jaar staat het bezoeken van een kerstmarkt op m’n lijstje!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter