Witte kerstboom met regenboogdecoratie

Witte kerstboom met regenboogversiering

In april van dit jaar ben ik gaan samenwonen met mijn vriend en dus is kerst 2013 onze eerste kerst in ons huisje. En dus moest er geshopt worden, want er moest wel kerstsfeer in huis komen! Bij deze onze witte kerstboom met decoratie in regenboogkleuren. 

Witte kerstboom!

Eigenlijk waren we er vrij snel uit dat we een witte kerstboom wilden, maar dat bleek nog niet gemakkelijk. Want de witte kerstbomen die in winkels te koop waren te kaal, te klein of te duur. Uiteindelijk kochten we in een Duitse supermarkt een prachtige witte kerstboom van 1,80m met licht glimmende takken.

‘Witte’ kerstboomlampjes

Tijd voor de volgende uitdaging: kerstboomlampjes met een wit snoer. En dat bleek veel lastiger dan we hadden gedacht. Uiteindelijk kochten we bij de Duitse drogisterij DM twee doosjes met witte kerstboomlampjes. Het waren helaas niet genoeg lampjes voor de volledige boom, maar genoeg om redelijk te kunnen verdelen.

Witte kerstboom met decoratie

Kerstdecoratie

En toen was het tijd voor de versiering! Bij @pattypeets op Instagram ontdekte ik in 2011 een kerstboom met kleurverloop. Zo mooi, dat wilde ik ook! En moest ik op zoek naar heel veel verschillende soorten kleuren kerstdecoratie. Gelukkig waren de Wibra en Zeeman lekker vroeg met de kerstuitverkoop, want hier vond ik verschillende kleuren kerstballen en andere decoratie. Want behalve kerstballen vind je in onze kerstboom ook vlinders, sterren, diamanten, paddenstoelen, candy canes, dennenappels, belletjes, robots én slakken!

Slakken bij Sjakies

Op mijn slakken ben ik het meest trots. Deze zag ik via Sanne Walvisch, alleen wist zij helaas niet meer waar ze deze vandaan had. Toevallig liep ik er zelf tegenaan bij Sjakies in Haarlem, maar na sluitingstijd van de winkels. Maar de slak hing in de etalage! Naast een robot waar een prijskaartje van €15,95 aan hing. Ik gokte dat de slak dus in dezelfde categorie viel, maar toen ik een week later bij Sjakies kwam bleek de slak ‘slechts’ €4,95 te kosten. En dus kocht ik er twee, omdat we nu van alles in de boom minstens twee hebben.

Op een avond hebben we de lampjes in de boom gedaan en alle kerstdecoratie op kleur gesorteerd en toen was het een kwestie van alles erin hangen. Dat was een flinke klus, maar met het resultaat zijn we heel erg blij! De boom is al bijzonder omdat deze wit is, maar past ook goed bij ons door alle gekke details zoals de robots en de slakken.

Witte kerstboom met slak en robot

Toch zijn we nog lang niet klaar met shoppen, want de boom oogt op sommige plekken nog wat leeg. Dus in de uitverkoop proberen we nog wat gekleurde kerstdecoratie te vinden. Wil je ook een boom met regenboogdecoratie? Dan kun je natuurlijk ook nu in de uitverkoop op zoek naar gekleurde decoratie!

4 reacties on Witte kerstboom met regenboogdecoratie

 1. Eveline
  28 december 2013 at 11:54 (9 jaar ago)

  Wij hebben ook een witte kerstboom in huis staan. Ik zag al zo veel witte kerstbomen op Pinterest die ik zo leuk vond, dat ik die ook wilde! Ik heb ook een verloopje van kleuren, zoals je op mijn blog kunt zien! ;-)

  Maar ik vind die van jou ook zeker leuk! Alleen ik zou hem te druk (qua kleuren) vinden voor hier in huis! Maar wel erg leuk!

  Beantwoorden
 2. Food Love and Happiness
  28 december 2013 at 15:57 (9 jaar ago)

  Geweldig! Wat bijzonder! En wat lijkt het me leuk om helemaal op kleur die verschillende ballen uit te moeten zoeken. Het resultaat mag er zijn!

  Beantwoorden
 3. Marieke
  30 december 2013 at 10:01 (9 jaar ago)

  Ik vind ‘m echt heel erg gaaf. Origineel!!

  Beantwoorden
 4. Eva
  30 december 2013 at 16:26 (9 jaar ago)

  Ik vind ‘m echt heel erg leuk! :D

  Beantwoorden

Laat een reactie achter