Happy New Year: mijn projecten voor 2014

Projecten voor 2014: happy new year!

Hoera, het is 2014! Een nieuw jaar vol met uitdagingen, inspiratie, kansen en hopelijk heel veel creativiteit. Dit nieuwe jaar is weer een mooie kans voor nieuwe projecten, bij deze mijn projecten voor 2014. 

Behalve de projecten waarover je in deze blog kunt lezen, kun je meer tips vinden in de blogs ‘een creatief 2013‘ en ‘een creatief 2014‘.

Projecten voor 2014 - #fmsphotoaday

#fmsphotoday van @fatmumslim

Chantelle van fatmumslim.com.au organiseert via Instagram een challenge waarbij je voor elke dag een thema krijgt om te fotograferen. Het is leuk om te zien hoe anderen een bepaald thema interpreteren zodat je zelf weer geinspireerd wordt om anders te denken of te kijken én aan het einde van de maand heb je een mooi overzicht van wat er allemaal gebeurd is.

Op de website van @fatmumslim kun je meer lezen over deze photochallenge. Ik waag voor januari weer een eens een poging en zal mijn foto’s delen op Instagram via @Marikee.

Projecten voor 2014: kleurplaten kleuren

Kleurplaten kleuren

Vroeger vond ik het al leuk om te doen en eigenlijk is dat nooit weggegaan: kleurplaten inkleuren. Hoewel mijn smaak voor kleurplaten wel is veranderd, want vroeger wilde ik graag simpele kleurplaten en tegenwoordig zie ik ze het liefst zo gedetailleerd mogelijk. Inmiddels heb ik een mooie verzameling kleurboeken verzameld maar in de praktijk doe ik er weinig mee. En dus ga ik voor elke dag van het jaar 2014 een kleurplaat inkleuren. Máár ik doe het niet elke dag, maar probeer wel elke week af te sluiten met 7 kleurplaten. Als je ook wilt meedoen: voor 101woonideeen.nl schreef ik een blog over kleurboeken voor volwassenen.

Projecten voor 2014 - zeg maar dagboek

Zeg maar dag

Elke dag even dag zeggen… dat kan met het het ‘Zeg maar dag’-boek van Lsltn. Een dagboek om iedere dag even afscheid te nemen van een iemand, een ding of een gevoel. Het dagboek is bedacht door het bedrijf Lsltn die ook mooie kaarten met quotes verkoopt om over na te denken, alles in het teken van iets loslaten.

Mijn exemplaar van ‘Zeg maar dag’-boek kocht ik bij Wereld van Jansje in Haarlem, die ook een webshop heeft!

 

Een kastje per dag week

In april 2013 gingen mijn vriend en ik samenwonen. En hoewel we best ruim wonen, hebben we toch meer spullen dan we eigenlijk in huis willen hebben. En aangezien we nog één volledige kamer moeten omtoveren van rommelstudeerkamer tot babykamer hebben we nog wel wat te doen. En dus gaan we opruimen!

Geïnspireerd door überblogger Martine van 10e.nl die in haar blogs wel eens voor en na foto’s van lades of kastjes die ze heeft opgeruimd, ga ik dus ook opruimen. Een kastje per week is het doel, omdat ik gok dat een kastje per dag niet haalbaar is. En onder kastjes versta ik ook een lades en het bureau (die nu onzichtbaar is door de vele stapeltjes die erop liggen). Ik zal niet iedere week voor en na foto’s delen, maar misschien wel op Instagram of Twitter.

2 reacties on Happy New Year: mijn projecten voor 2014

  1. Eva
    2 januari 2014 at 11:21 (9 jaar ago)

    Dat voornemen tot opruimen / uitruimen kan ik ook wel meenemen naar 2014. Voor het oud & nieuwfeest hier in huis moest alles opgeruimd en netjes zijn. Oftewel: ik prop zoveel mogelijk in een kast/lade waar niemand het ziet. Werkt ook prima hoor maar die barsten nu bijna uit hun voegen :p Goed plan dus!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Happy New Year: mijn projecten voor 2014

  1. […] “Chantelle van fatmumslim.com.au organiseert via Instagram een challenge waarbij je voor elke dag een thema krijgt om te fotograferen. Het is leuk om te zien hoe anderen een bepaald thema interpreteren zodat je zelf weer geinspireerd wordt om anders te denken of te kijken én aan het einde van de maand heb je een mooi overzicht van wat er allemaal gebeurd is.” (http://livwow.nl/2014/01/happy-new-year-mijn-projecten-voor-2014/) […]

Laat een reactie achter