Retro games op speeleiland

speeleiland

Wie kent ze niet? Pacman, Snake, Space Invaders of Tetris. Het zijn retro games die vroeger immens populair waren maar nu nog steeds niet zijn verdwenen. Er worden nog steeds nieuwe versies uitgebracht van deze al oude games. Jij hebt ze vast ook wel eens gespeeld. Of misschien speel je ze nu nog steeds? 

Tegenwoordig kun je ze uiteraard ook op je smartphone spelen. Erg leuk als je even een saai moment beleeft en de tijd moet verdrijven. Je kunt dan direct je smartphone erbij pakken en proberen om weer een level verder te komen. Veel van deze spellen zijn er ook nog eens in een multiplayer variant. Daag dus ook eens je vrienden uit om een potje ouderwets te gamen.

Op de computer zijn er talloze game websites waar je deze spelletjes ook kunt spelen. Leuk voor een kleine pauze tijdens je werk of studie. Naast het plezier dat je ermee beleeft, werkt het ook ontspannend. Je hebt je gedachten even helemaal bij iets anders. Bij sommige spellen worden je hersens ook nog eens getraind omdat enkele spellen echte hersenkrakers zijn.

Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat een pauze waarin je een game speelt bevorderlijk voor je is. Een mentale pauze is nooit verkeerd. Waarom zou je dit niet doen door een spelletje te spelen? Veel mensen zien het spelen van een spel als een ‘herstel moment’ waar veel plezier aan beleefd wordt. In je pauze ga je misschien wel eens kletsen bij de koffieautomaat. Waarom dan ook niet even gamen?

Een leuke en overzichtelijke website is Speeleiland.nl. Hier staan alle spelletjes overzichtelijk gerangschikt en vind je al snel wat je zoekt. Zo is er bijvoorbeeld een categorie behendigheid en multiplayer. Voor ieder wat wils.

Als je dus even een pauze hebt en je wilt lekker ontspannen dan is Speeleiland.nl de geschikte website.

samenwerking met speeleiland.nl

1 reactie on Retro games op speeleiland

  1. Laura
    17 januari 2014 at 16:28 (9 jaar ago)

    Oh, wat leuk! Ik speelde daar vroeger ook altijd op. Wist niet dat dat nog bestond joh. Een mentale pauze is altijd wel fijn ja, ik speel dan vaak The Sims :)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter