Javian’s kraamfeest

Javian's kraamfeest: slinger

Op 24 mei was mijn zoon Javian exact twee maanden oud, tijd voor zijn eerste feestje! Neem een kijkje op Javian’s kraamfeest!

Het thema voor het kraamfeest was het geboortekaartje van Javian met ballonnen en wolkjes en de kleuren oranje, geel en blauw. Het thema was doorgevoerd in de versiering, maar ook in het eten en bij een aantal activiteiten.

Versiering

Natuurlijk moest ook Javian’s volledige naam een belangrijke rol spelen, hiervoor gebruikte ik de DIY Word Banner die ik ooit bestelde bij ‘Een Nieuw Avontuur‘.

Daarnaast hebben we in onze woonkamer al een paar maanden een ‘Hoera een baby’-slinger hangen, ook gemaakt van de DIY Word Banner.

Javian's kraamfeest; ballonnen

In de deurpost van de gang naar de woonkamer hingen ballonnen in de kleuren wit, blauw, geel en oranje. Het idee hiervoor kwam van de blog van Saar Manche.

Javian's kraamfeestje; slinger

Van gekleurd papier maakte ik zelf een ballonnenslinger. Hiervoor gebruikte ik rond papier in de kleuren blauw, oranje en geel en knipte ik driehoekjes uit die ik erop plakte.

Javian's kraamfeest; cadeau van collega's

Van mijn collega’s van Tuinieren en 101 Woonideeën kreeg ik voor mijn verlof deze prachtige mobile waarvoor iedereen een cadeautje uit zocht. Voor het kraamfeest hing ik er nog een slinger van 101 Woonideeën over en natuurlijk ballonnen in de kleuren oranje, blauw en geel.

Eten

Javian's kraamfeest; taart

Voor het kraamfeest zocht ik een prachtige taart die bij het thema van het feest zou passen. Uiteindelijk kwam ik bij Niccies Cakes terecht, die toevallig ook in Hoofddorp woont. Bij haar bestelde ik een taart waarvoor het geboortekaartje inspiratie zou zijn. De taart bestond uit twee lagen, gevuld met lemon curd en vanille botercrème.

Javian's kraamfeest; taart van Nienke

De laatste tijd maakt mijn zus af en toe een regenboogtaart en dus bestelde ik bij haar een taart die oranje, geel en blauw van binnen zou zijn. De buitenkant mocht saai zijn, maar mijn zus kwam op het idee om de taart in een vorm van een ballon te maken met een zelfgemaakte baby van fondant. Voor de kleurige binnenkant kun je haar Instagramaccount my.sweet.tooth bekijken!

Javian's kraamfeest; koekjes

Voor het kraamfeest wilde ik ook graag geboortekoekjes met Javian’s naam. Via Pinterest zocht ik op ‘wolken koekjes’ en zodoende kwam ik bij ‘Koekjes van Malu‘ terecht. Ik bestelde hier grote wolkenkoekjes met ‘Javian’ en oranje bloemenkoekjes. De koekjes waren heerlijk en zagen er prachtig uit!

Naast de zoetigheid hadden we ook oranje soep, prikkers met oranje tomaatjes en blauwe mozzarella (gekleurd in kleurstof), kipsate met satesaus in glaasjes en gevulde eitjes (waarvan het eiwit blauwe breuklijnen had). Helaas zijn hier geen foto’s van.

Activiteiten

Javian's kraamfeest; rompers versieren

Op de eettafel lagen witte rompers en een bakje met textielstiften van de Action en de Hema zodat de visite rompers kon versieren.

Javian's kraamfeest; stempelschilderij

Ook lag er een wit canvas waarop ik het huisje had getekend van het geboortekaartje en verschillende oranje lijnen, daarnaast lag een doosje met stempels en verschillende kleuren stempelkussens zodat bezoek hun naam en een stempel (of vingerafdruk) kon achterlaten. Het idee hiervoor kwam via Etsy.

Een paar weken vóór het feest heb ik een board aangemaakt op Pinterest om inspiratie te verzamelen, genaamd ‘Javian’s kraamfeest‘. Van dit board heb ik lang niet alle ideeën gebruikt, maar die bewaar ik een volgende keer.

7 reacties on Javian’s kraamfeest

 1. Saskia
  4 juni 2014 at 23:28 (8 jaar ago)

  Wat geweldig allemaal zeg!!

  Beantwoorden
 2. Iooon
  5 juni 2014 at 08:15 (8 jaar ago)

  Jeetje wat creatief :o en stiekem ook veel werk. Net een kinderfeestje. :D

  Beantwoorden
 3. Kimberley
  5 juni 2014 at 16:33 (8 jaar ago)

  Wauw! Wat ziet het er gezellig uit. Heel creatief bezig geweest!

  Beantwoorden
 4. Joyce
  5 juni 2014 at 16:38 (8 jaar ago)

  Super leuk! Ik ga dit idee van een kraamfeest onthouden erg leuk!

  Beantwoorden
 5. Wimke
  6 juni 2014 at 20:49 (8 jaar ago)

  Wow wat een prachtige taarten!!

  Beantwoorden
 6. Flaviena
  11 juni 2014 at 12:00 (8 jaar ago)

  Wauw wat leuk zeg :) en wat een super idee van die rompertjes met textielstiften!

  Beantwoorden
 7. Joyce
  15 juni 2014 at 17:52 (8 jaar ago)

  Wat een leuke ideeën allemaal! Het ziet er erg gezellig uit :)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter