‘De nieuwe moestuin’; tuininspiratie van Peter Bauwens

'De nieuwe moestuin' van Peter Bauwens

Moestuinieren kan iedereen, daar heb je zelfs geen tuin voor nodig. Maar soms is een beetje hulp erg welkom en van wie kun je beter hulp krijgen dan van Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin. In zijn boek ‘De nieuwe moestuin’ vind je genoeg informatie om aan de slag te gaan met jouw moestuin! 

Net als bij moestuinieren start het boek ‘De nieuwe moestuin’ met de basis. Na het lezen over de grond, voeding voor planten, onkruid en seizoenen ben je al een hoop wijzer. En na het lezen van de informatie over zaaien en uitdunnen hoef je enkel nog de planten uit te zoeken die jij in jouw moestuin wilt.

‘De nieuwe moestuin’ helpt je een eind op weg met verschillende soorten groenten en fruit voor in een moestuin, inclusief informatie over wanneer te zaaien en wanneer je kunt oogsten.

Als je net gaat beginnen met moestuinieren of het dit jaar serieus wilt aanpakken kan je best overweldigd raken door wat er allemaal mogelijk is aan soorten groenten en fruit. Gelukkig staan er in het boek ook verschillende soorten moestuinen. Kies bijvoorbeeld voor een Franse potager of een oosterse moestuin of een moestuin op kleur. Per thematuin staat uitgelegd welke groenten en fruit erbij horen, welke seizoenen belangrijk zijn en zelfs een ontwerptekening.

Heb je gekozen hoe jouw moestuin eruit gaat zien? Dan kun je de zaadjes bestellen bij ‘De Nieuwe Tuin‘, hier vind je namelijk naast de reguliere soorten zaden ook een heleboel specifieke soorten.

‘De nieuwe moestuin’ is een boek dat je waarschijnlijk niet in één keer uit zal lezen, maar wat een ultiem naslagwerk is bij het starten van een moestuin, maar vooral óók tijdens het moestuinieren!

Bestel ‘De nieuwe moestuin’ van Peter Bauwens bij BOL.com

Laat een reactie achter