Happy Moments Juni 2014

Happy Moments Juni 2014

Elke maand zijn er wel een aantal hoogtepunten, momenten waar je blij van wordt, lichtpuntjes die je wilt delen. Daarom een overzicht van de ‘happy moments‘ van de afgelopen maand. Bij deze een overzicht van de Happy Moments van juni 2014!

Happy Moments Juni; Javian

Logeren in het nieuwe huis van mijn ouders, waar Jaaf even op de grond ligt te wachten tot ik klaar ben met douchen en aankleden. Hij draagt hier trouwens een rompertje van Imps&Elfs en een broekje van de Zeeman.

Happy Moments Lunch

Van plantjes kijken én kopen op de Plantjesmarkt in Haarlem hadden we trek gekregen. Woodstone is mijn favoriete restaurant, maar tijdens mijn zwangerschap kwam ik er niet omdat ik mijn favoriete bestelling (pizza carpaccio) niet kon bestellen. Nu ik natuurlijk niet meer zwanger ben, mag ik wel weer carpaccio. Nu gingen we er lunchen!

Happy Moments; jumpsuit

Bij de Hema kocht ik een jumpsuit, een fijne outfit om in te voeden (ik knipte wel een klein stukje los aan de bovenkant) en handig om mijn post-pregnancy buik in te verbergen. Deze foto maakte op de spiegelafdeling van de Ikea waar ik samen met mijn gezinnetje was. Dat voelt trouwens zo fijn: samen met mijn vriend en mijn lieve baby. Het is echt nog zoveel mooier dan ik van tevoren had gedacht.

Happy Moments Oranje Javian

Het WK voetbal ging beginnen en dus werd Javian regelmatig in oranje outfits gehesen, zoals deze oranje polo in combinatie met een joggingbroekje en voetbalsokken. Tijdens het maken van deze foto bleek Javian zowaar best aardig te kunnen voetballen, hij schopte regelmatig de voetbal weg.

Happy Moments: jarig

Elke dag zou een feestje moeten zijn, maar op 14 juni was het echt feest: mijn verjaardag! Mijn eerste verjaardag als mama van de liefste zoon, die eigenlijk vooral sliep op mijn verjaardag ;)

Happy Moments: Woodstone

Javian was zo zoet op mijn verjaardag dat we hem meenamen toen we gingen eten bij Woodstone. Net als voor mijn zwangerschap deelden mijn vriend en ik een antipasti voor twee en daarna nam ik – natuurlijk – mijn favoriete pizza carpaccio.

Terwijl wij aten lag Javian de hele tijd te slapen in een rustige hoek van het restaurant. De serveersters kwamen regelmatig een kijkje nemen bij die ‘lieve, zoete baby die gewoon doorsliep’.

Happy Moments; papa

De dag na mijn verjaardag was het weer feest: vaderdag! Ik gaf mijn vriend onder andere ‘the Daddy Times’, een knisperkrant van Qukel. Javian vond het machtig mooi en luisterde aandachtig naar zijn vader.

Happy Moments; verjaardagstaart

Mijn zus bakt de laatste tijd veel bijzondere taarten, dus vroeg ik haar om een miniontaart mét snor voor mijn verjaardag. Het werden vier taarten met verschillende smaken, niet alleen heel erg lekker, maar vooral machtig mooi!

Je kunt alle taarten die mijn zus maakt, zien op haar IG-account @my.sweet.tooth

Happy Moments Babykamer

Al lange tijd wilde ik in de babykamer iets waar ik babykleren aan kon ophangen, toen mijn ouders in hun tuin een dakplataan gingen snoeien, wist ik hoe ik het wilde: met een tak! Mijn ouders kwamen de tak met een railsysteem ophangen, zodat ik eindelijk Javian’s kleren een mooi plekje kon geven.

Overigens wisselt het regelmatig wat er hangt; nieuwe aankopen komen er te hangen, maar ook favoriete items die Javian niet meer past.

Happy Moments; masking tape

Als je mijn blog al langer volgt, weet je dat ik dol ben op masking tape. Van deze bak bij de Hema werd ik dus ook heel erg blij. Fijne, pastelkleuren en toffe prints.

Happy Moments; yoghurt

Ik verwende mijzelf met een lekker ontbijtje: yoghurt met verse aardbeien en munt. De aardbeien plette ik handmatig met een vork en de munt sneed ik klein, waarna ik alles met elkaar mengde.

Happy Moments koelkast

Behalve nieuwe maskting tape verkoopt de Hema nu ook toffe koelkastmagneten, wat mijn inspireerde om de koelkast opnieuw te versieren met foto’s, kaarten en magneten.

Happy Moments; dragen

Vlak na de geboorte van Javian kocht ik een draagdoek, een mei tai. Als we samen boodschappen gaan doen, draag ik hem regelmatig in de doek. Het is heerlijk om zo dichtbij elkaar te zijn, vaak valt Javian al snel in diepe slaap.

Happy Moments sap

Ik maakte een heerlijk sapje, waarvan het recept nog volgt. Maar dit was zo lekker dat ik hier moest delen. Zelfgemaakte sapjes maken mij zo blij.

Happy Moments; taart oranje

Voor de wedstrijd van Nederland tegen Mexico maakte mijn zus deze prachtige taart. Ik ben echt ongelofelijk onder de indruk hoe zij zulke prachtige taarten kan maken met slechts een paar weken ervaring.

Happy Moments Juni: Werk

Aan het einde van de maand ging ik met Javian naar de redactie van Tuinieren en 101 Woonideeën, even bijpraten en natuurlijk mijn lieve zoontje laten zien. Als traktatie nam ik koekjes mee die ik bestelde bij Koekjes van Malu.

Tot slot heb ik nog een Happy Moment voor 2 anderen! Er waren rondom mijn verjaardag namelijk twee winacties en bij deze maak ik de winnaars bekend:

Winnaar van cadeaubon van Doekendkind.com: Jentl.
Winnaar van houtwolk van Stoer&Eigenwijs: Joyce.

De winnaars hebben een mailtje ontvangen.

4 reacties on Happy Moments Juni 2014

 1. Kimberley
  31 juli 2014 at 00:21 (9 jaar ago)

  Wat leuk om te zien!
  Dat jumpsuit staat je goed. Die jumpsuit, dat jumpsuit? Het klinkt allebei even gek. Haha.
  En die taarten zijn echt super!
  Wat een cutie, je zoontje in voetballers tenue.

  Beantwoorden
 2. Steffie
  31 juli 2014 at 15:00 (9 jaar ago)

  Hey Marike, wat leuk dat ik mijn koekjes weer voorbij zie komen

  Beantwoorden
  • Steffie
   31 juli 2014 at 15:11 (9 jaar ago)

   Ik zie dat niet mijn hele reactie is geplaatst. Maar je jumpsuit is ook super leuk! Groetjes, Steffie

   Beantwoorden
 3. Sas
  12 augustus 2014 at 11:07 (9 jaar ago)

  Wat een fijn overzichtje<3

  Beantwoorden

Laat een reactie achter