Soms heb je geen zin in uitgebreid koken, maar heb je wel trek in een bijzondere maaltijd. Deze snelle salade met rundvleesreepjes is precies zo’n maaltijd, snel klaar en ongelofelijk lekker.
Zoals veel saladerecepten ontstond deze simpelweg door het combineren van ingrediënten die nog in de koelkast lagen. Maar verrassend genoeg werkt dat vaak enorm goed.
Ingrediënten:
– rundvleesreepjes
– aardappeltjes in schil
– rucola
– parmezaanse kaas
– pijnboompitjes
– sesamzaadjes
– citroensap
– zout en peper
Bak de rundvleesreepjes en de aardappeltjes volgens de verpakking. Rooster de pijnboompitjes zonder olie of boter tot deze lichtbruin kleuren. Meng de rundvleesreepjes, aardappeltjes en rucola met de pijnboompitjes. Bestrooi de salade met sesamzaadjes en voeg naar smaak wat citroensap en zout en peper toe.
Eventueel kun je de rundvleesreepjes ook vervangen door stukjes kip of (vegetarische) gyros. Als dressing kun je ook pesto gebruiken.
Vlijtig Liesje
26 augustus 2014 at 14:26 (9 jaar ago)Bedankt voor het recept! Het klinkt lekker, en niet al teveel werk. Ik maak normaal niet zo vaak salades, maar dit klinkt goed.
Mama van Vesper
26 augustus 2014 at 19:29 (9 jaar ago)lekker :D