Recept voor verse guacamole

Verse guacamole

Tortillachips smaken het beste met verse guacamole en die kun je heel gemakkelijk zelf maken! 

Verse guacamole maak je snel en gemakkelijk, het lastigste is misschien nog wel goede avocado’s vinden, maar ook daar is een tip voor. Om te controleren of een avocado rijp is hoef je enkel maar onder het ‘pitje’ te kijken, bekijk de foto’s maar op Culy.nl. Je kunt het beste zoeken naar een combinatie van een lichtgroen ‘pitje’ en een avocado die je licht kunt indeuken.

Nodig
– 1 of 2 goede, rijpe avocado(‘s)
– 100ml crème fraîche
– een halve tomaat of 4 cherry tomaatjes
– een halve limoen
–  zout en peper
– naar smaak: verse knoflook, een pepertje of een rode ui

Snijd de avocado door en neem het vruchtvlees uit beide helften. ‘Pureer’ deze met een vork. Snijd de tomaat in kleine stukjes en meng deze met de avocadopuree. Pers de halve limoen uit boven het mengsel en probeer met een mesje wat vruchtvlees eraan toe te voegen. Voeg de crème fraîche toe en meng alles goed met elkaar door. Proef tussendoor hoeveel zout en peper er nodig is.

Mocht je naar smaak nog knoflook, een pepertje of een rode ui toevoegen, voeg deze dan toe vóór de crème fraîche.

Serveer de verse guacamole bij voorkeur direct. Als het niet mogelijk is om de guacamole direct te serveren kun je er ook voor kiezen om het sap van de limoen en het vruchtvlees pas toe te voegen als je gaat serveren.

guacamole

3 reacties on Recept voor verse guacamole

 1. Claire
  14 augustus 2014 at 20:04 (7 jaar ago)

  Tipje voor het bewaren zodat hij niet verkleurt: de pit van de avocado in je bakje guacamole, dan blijft hij mooi groen! Oh en zelf vind ik het heel lekker met een beetje chilipeper en een gesnipperde rode ui :)

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  15 augustus 2014 at 10:15 (7 jaar ago)

  Ik dacht eerst dat het een babyhapje was, maar toen las ik de titel! Het ziet er goed uit!

  Beantwoorden
 3. Nina
  15 augustus 2014 at 23:08 (7 jaar ago)

  I looove guacamole!
  Maar nog een tip: koriander toevoegen, veel koriander :-)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter