Het is het simpelste recept voor een van de beste dressings, beleg voor op brood en smaakmaker in pasta’s en salades: pesto! Bij deze het recept voor homemade rucolapesto!
Over het algemeen wordt pesto gemaakt met basilicum, maar je kunt de basilicum gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld rucola. De pesto krijgt daardoor een wat pittige, peperachtige smaak.
Ingredienten voor rucolapesto
Rucola
Parmezaanse kaasvlokken
Pijnboompitjes
Olijfolie
Zout en peper
Maal met een keukenmachine of een vijzel de rucola met de pijnboompitjes en de parmezaanse kaasvlokken. De verhoudingen kun je zelf naar smaak bepalen, maar houd er rekening mee dat je meer rucola toevoegt dan pijnboompitjes en kaasvlokken.
Voeg olijfolie toe om het smeuïger te maken. Naar smaak kun je zout en peper toevoegen, maar soms is het niet nodig.
De pesto is heerlijk voor bij een pastagerecht, door een salade met couscous of bulgur of op een broodje.
Mama van Vesper
28 augustus 2014 at 11:31 (8 jaar ago)lijkt me lekker !
Vlijtig Liesje
28 augustus 2014 at 11:53 (8 jaar ago)Wat is het mooi felgroen zeg!