Het recept voor wentelteefjes is al eeuwenoud. Maar hoe maak je wentelteefjes nou bijzonder? Serveer jouw zelfgebakken wentelteefjes met lemon curd!
Zelf wentelteefjes maken is ontzettend makkelijk en lekker en omdat je de lekkerste wentelteefjes maakt van oud brood, hoef je nooit meer restjes brood weg te gooien.
Recept voor wentelteefjes
Als ik op een thuiswerkdag wentelteefjes voor mijzelf maak, gebruik ik het volgende recept:
– 1 ei
– een scheut melk
– een beetje kaneel
– boter, olijfolie of kokosolie om in te bakken
Het ei meng je met de melk net zo lang tot het een lichtgele kleur krijgt. Je kunt ervoor kiezen om de kaneel aan het mengsel toe te voegen, maar je kunt het ook toevoegen bij het serveren. Als je de kaneel aan het mengsel toevoegt, moet je goed blijven roeren.
Bak de wentelteefjes tot deze aan beide kanten goudbruin zijn. Uit het beslag haal ik ongeveer 2 á 3 wentelteefjes.
Soms eet ik de wentelteefjes met wat boter, maar af en toe doe ik er ook een dun laagje lemon curd op. Zo smaakt zo’n wentelteefje net wat frisser.
Lemon curd kun je zelf maken volgens het recept van Culy.nl, maar ook kopen bij de supermarkt.
Vlijtig Liesje
30 september 2014 at 11:03 (8 jaar ago)Het klinkt heel erg Engels met dat Lemon Curd. Bedankt voor het recept!
Eva
30 september 2014 at 21:14 (8 jaar ago)Dit wil ik nog wel een keer proberen, lijkt me erg lekker!