Zelf lasagne maken zonder pakjes

Zelf lasagne maken - LIVWOW.nl

Lasagne is een typisch Italiaans gerecht waar veel Nederlanders dol op zijn, niet voor niets zijn er van verschillende pakketten te koop om lasagne mee te maken. Maar zo’n lasagne maak je ook heel gemakkelijk zonder pakjes én daardoor minder e-nummers! Een recept voor zelf lasagne maken.

Nodig voor lasagne

– tomatenpuree
– courgette
– (vegetarisch) gehakt
– verschillende groenten; champignons of paprika
– (volkoren) lasagnebladen
– mozzarella
– parmezaanse kaasvlokken
– basilicum, oregano, zout en peper

Zelf lasagne maken

Snijd de courgette in schijfjes en bak deze in een pan. Kruid het gehakt met zout en peper, basilicum en oregano. Bak in een hapjespan het gehakt met de andere groenten. Voeg als alles gebakken is de tomatenpuree toe aan het gehakt en de groenten zodat je een bolognesesaus krijgt. Laat de lasagnebladen kort in kokend water liggen voordat je de lasagne gaat bouwen.

Vul een ovenschaal met een dun laagje saus, een lasagneblad, een laag met courgette, mozzarella en begin dan weer van voor af aan. Vul de ovenschaal tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Leg bovenop een dun laagje mozzarella en vul deze aan met parmezaanse kaas.

Laat de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven staan op 200 graden.

Serveer de lasagne eventueel met een groene salade met rucola. Kijk op Culy.nl voor nog een aantal tips voor een goede lasagne.

Laat een reactie achter