Zelf simpele koekjes met subtiele citroensmaak maken

Simpele koekjes

Zelf koekjes bakken is veel leuker dan koekjes kopen in de winkel. En het is waarschijnlijk veel makkelijker dan je denkt! Maak zelf simpele koekjes met dit eenvoudige recept! 

Voor het maken van deze simpele koekjes heb je weinig ingrediënten nodig die je meestal wel in huis hebt, grote kans dus dat je gelijk aan de slag kunt.

Ingrediënten voor simpele koekjes

– 150 gram boter
– 250 gram bloem
– 125 gram suiker
– citroensap

Stappenplan

Kneed alle ingrediënten, behalve de citroensap, met elkaar in een kom. Voeg naar smaak wat citroensap toe en kneed deze door het deeg. Let er op dat het deeg wel ‘droog’ blijft, eventueel kun je daarvoor wat extra bloem toevoegen. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast om wat steviger te worden.

Als het deeg uit de koelkast komt kun je er met uitsteekvormpjes koekjes van maken, gebruik daarbij wat bloem om ervoor te zorgen dat de koekjes niet blijven plakken als je deze uitsteekt.

Leg alle koekjes op een bakplaat en bak deze in 15 minuten licht goudbruin. Deze simpele koekjes blijven ongeveer 2 á 3 dagen lekker.

Eventueel kun je deze simpele koekjes nog versieren met fondant of glazuur. In een zakje met een strikje heb je dan een leuke cadeautje of traktatie.

Geen zin of tijd om ze zelf koekjes te bakken? Bestel ze bijvoorbeeld eens bij mijn favoriete adresje voor koekjes ‘Koekjes van Malu’.

2 reacties on Zelf simpele koekjes met subtiele citroensmaak maken

  1. Michelle
    14 september 2014 at 00:15 (9 jaar ago)

    Leuk! Tof recept om op te variëren ook :)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter