Happy Moments September 2014

Happy Moments September 2014

Elke maand zijn er wel een aantal hoogtepunten, momenten waar je blij van wordt, lichtpuntjes die je wilt delen. Daarom een overzicht van de ‘happy moments‘ van de afgelopen maand. Bij deze een overzicht van de Happy Moments van september 2014! 

Augustus was de eerste maand waarin ik weer aan het werk was sinds mijn zwangerschapsverlof. Het duurde even voordat we daar onze draai in vonden, maar in september ging het eigenlijk allemaal gewoon goed en was het een fijne maand.

Happy Moments; koekjes

Op 1 september kwam vriendinnetje Renée ’s middags langs en ze had koekjes voor me gebakken! Renée is echt koningin van de zoete baksels en ook deze koekjes waren weer heerlijk.

Overigens kunnen jullie Renée kennen van haar weblog renee.livwow.nl waar ze – alweer even geleden – over haar avonturen in Shanghai schreef. Misschien als jullie mij helpen te smeken wil ze weer gaan bloggen? Recipes please?!

Happy Moments september 2014 - voeden

Mijn #100happymamadays begon ik met een foto van het voeden van Javian. Ik geef al ruim 6 maanden borstvoeding en ben echt heel blij met die ‘verplichte‘ rustmomentjes. Helaas kreeg ik vlak na deze foto migraine en heb ik daarna niet meer mee gedaan aan de #100happymamadays.

Het rompertje wat Javian draagt is van Bobo Choses en het broekje van Zara.

Happy Moments september 2014 - ijskoffie

Sinds een paar weken ben ik verslaafd aan ijskoffie. Toen we in de buurt waren van een McDonald’s haalde ik een ‘Iced Frappe Caramel’, hoewel ik deze iets te zoet vind in vergelijking met mijn zelfgemaakte variant.

Happy Moments september 2014 - bbq

We vergeten het vaak te snel, maar september had best een aantal mooie dagen getuige deze barbecue! Ik word echt enorm vrolijk van deze foto; zoveel lekker eten en zoveel vrolijke kleuren. Het was een fijne avond.

En hoewel ik vaak even wat dingen anders neer leg voor foto’s heb ik dat hier niet gedaan. En dat maakt de foto – en de herinnering aan deze avond – misschien wel mooier.

Happy Moments september 2014 - collega Javian

Tijdens een van mijn thuiswerkdagen maakte ik deze foto van Javian, naast mij in zijn Tripp Trapp, spelend met zijn doek en sleutels. Zo hebben we de afgelopen weken vaak gezeten.

Zo lang er muziek op stond (en ik vals mee zong met Magic!) en ik bleef tikken op mijn laptop, hield Javian het best even vol. En doordat ik thuis werk kan ik regelmatig pauzes nemen voor voeden en ’s avonds mijn werktijd inhalen als Frank er weer is.

Happy Moments september 2014 - schiphol

Ik houd van Schiphol; de drukte, de lichtjes, de mensen. En kennelijk heeft Javian dat van mij geërfd, want hij kijkt zijn ogen uit op Schiphol. Ik droeg Javian in onze Tula, zo kan hij zich ook gemakkelijk afschermen als het hem allemaal teveel wordt.

Happy Moments september 2014 - cupcake

Ok, ik geef het toe. Op Schiphol haalden we niet alleen koffie, maar ook cupcakes… En deze zijn echt to-die-for. Zó lekker dat ik er binnenkort nog een blog over schrijf, want er zit achter deze cupcakes nog een speciaal verhaal.

Happy Moments september 2014 - groene smoothie

Ter compensatie van de cupcakes maar een groene smoothie met onder andere spinazie. Door veel zoet fruit te gebruiken, proef je de spinazie niet eens. En ik vind de kleur mooi, beetje mintgroen lijkt het.

Happy Moments september 2014 - Javian en zijn chick

Vroeger hadden wij een knuffelkip in huis en je raadt het al: dit is tegenwoordig de chick van Jaaf. Ik weet niet precies wat hij hier deed en of ik dat wel wil weten, maar hij draagt kleding van Modeerska Huset en het boxkleed is van Birds&Bots.

Happy Moments september 2014 - wortel

Sinds de 4-maanden-controle van Javian bij het Consultatiebureau vroegen ze al of Javian vaste voeding kreeg, maar we hadden het idee dat hij daar nog niet helemaal klaar voor was toen.

Inmiddels is hij dat wel en knabbelt hij af en toe aan een worteltje, handig speelgoed als ik aan het werk ben. Overigens ‘doen’ wij Rapley met Javian, dus hij krijgt af en toe gewoon een volledige wortel (niet geprakt of gepureerd dus).

Happy Moments september 2014 - pasta

Dit was de lekkerste pasta ooit. Punt.

We besloten eens verse pasta te halen bij Albert Heijn en nu willen we nooit meer anders. Het was echt enorm lekker. Ik kan dit bijna niet typen omdat er zoveel kwijl… Ok, duidelijk. Lekker. Misschien blogmateriaal voor een andere keer, als ik klaar ben met mijn kwijl opdweilen.

Happy Moments september 2014 - 100% mama event

Nog meer eten en drinken tijdens het 100% Mama Event in Rotterdam. Hoewel we er maar even waren, was het een fijne middag met Javian en Frank.

Wel vreemd om zo vlak bij mijn oude school te zijn in Rotterdam! Hoewel ik pas anderhalf jaar geleden ben afgestudeerd, lijkt het alweer zo lang geleden.

Happy Moments september 2014 - cake

In mijn Happy Moments van augustus zag je de lekkerste worteltjestaart die Frank en ik ooit aten. En natuurlijk deed ik een poging om die te overtreffen. Het resultaat zie je op de foto, het recept volgt later want de poging was best aardig. Nee, de lekkerste zal het nooit worden, maar deze variant heb ik ondertussen wel al twee keer gemaakt!

De taart ligt op een Rijksmuseumbord van &Klevering, het mintgroene mes is van Flying Tiger.

Happy Moments september 2014 - Hema baby

Het is tijd om weer zwanger te worden. Eh?

Nou niet helemaal, maar toen ik alle toffe producten zag van het nieuwe Hema baby-assortiment met al die leuke invulboeken, kaartjes, cadeautjes en knuffeltjes ging het weer even kriebelen.

Maar hee, ik heb mijn handen al vol aan Jaaf. Voor nu.

Happy Moments september 2014 - ontbijt

Mijn lievelingsontbijt; een broodje met rosbief, parmezaanse kaas en zelfgemaakte pesto en broodjes met avocado. En als drinken Healthy People granaatappel-framboos en koffie van mijn zeer dierbare en onmisbare Nespresso (mét melkopschuimer, ook van Nespresso natuurlijk). Oh en een karamelsliert, want dan voel ik me net een barista.

En ik eet van een Rijksmuseumbordje van &Klevering.

Happy Moments september 2014 - burger met friet

Ik eet graag gezond en mooi, maak graag werk van een mooi bord. Maar af en toe heb ik ook gewoon zin in friet en een burger.

Maar dan maak ik wel een burger met muntmayonaise en gebakken courgette. Best blogmateriaal, ware het niet dat foto’s van de burger mislukte (en ja, ik had honger en was ongeduldig).

Het bord is van Rice.

Happy Moments september 2014 - Snor Festival

Eindelijk was het zover: het Snor Festival! Mijn verslag heb je al kunnen lezen, maar het was gewoon heel erg tof! Ik heb nu al zin in een eventuele volgende editie!

Happy Moments september 2014 - spruitjestaart

We maakten spruitjestaart! De spruitjes lijken een beetje aangebrand, maar het was serieus echt zo lekker. Deze gaan we zeker vaker eten!

Overigens eet ik altijd graag spruitjes omdat ik het vooral een mooie plant vind. Is dat gek?

Happy Moments september 2014 - werken

De afgelopen weken werkte ik vaak in het weekend en was het opeens doodstil in huis. Even spieken op de bank leverde dit plaatje op: mijn twee mannen die een middagdutje doen op de bank.

Javian draagt hier een rompertje van Mini Rodini en een broekje van de Zara, die je ook zag bij zijn campingoutfit.

Happy Moments september 2014 - boodschappen doen

Boodschappen doen met Javian in de Tula. Het was een beetje fris en het miezerde, dus Javian mocht zijn minionmutsje op. Echt, ik kan hem wel opeten als hij dat mutsje draagt! Het is zo schattig, helaas gaat hij niet de hele winter passen vrees ik.

Dus, iemand die dit leest en goed kan haken?

Happy Moments september 2014 - Javian's halverjaardag

En toen was Javian alweer een half jaar oud! Wow, wat gaat de tijd snel! Ik herinner me nog zo goed dat we de zwangerschapstest deden, zijn geboorte en nu is onze kleine Javian alweer een echt mannetje!

Happy Moments september 2014 - macarons

En we eindigen de maand met macarons! Lange tijd snapte ik niet zo goed wat hier nou bijzonder of lekker aan was, maar nu vind ik ze heerlijk.

Deze macarons kwamen bij de V&D vandaan.

 

En nu is er weer een nieuwe maand begonnen: oktober! En hoewel ik nog niet eens over onze zomervakantie in Denemarken heb geblogd, komt er alweer een nieuwe vakantie aan! In oktober gaan we namelijk alweer naar Denemarken! Maar ik zal ook weer veel werken en blogs voorbereiden voor Halloween (een van mijn favoriete feesten!). Happy October!

2 reacties on Happy Moments September 2014

 1. Renée
  3 oktober 2014 at 15:53 (8 jaar ago)

  Dat waren inderdaad hele lekkere koekjes hihi. Ik zal je het recept nog wel eens opsturen :D

  Beantwoorden
 2. Pauline - PSnim
  4 oktober 2014 at 08:24 (8 jaar ago)

  Mooie happy momentjes! En die Minion muts <3. Toen Nim nog een mini Nim was heb ik er zelf een gehaakt voor hem.. Zooo schattig, helaas past die ook niet meer.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter