Over LIV’WOW en blogger Marike Bijlsma

Frank & Marike - LIVWOW.nl
Hoi, ik ben Marike Bijlsma!

Welkom op mijn weblog LIV’WOW, waar ik sinds juni 2012 actief aan het bloggen ben over alles wat mij blij maakt.

Op de foto zie je mijn vriend en mijzelf tijdens de Parade in Utrecht, juli 2013.

 

OVER MARIKE BIJLSMA

Op 14 juni 1990 werd ik geboren als Marike Johanna Lottie Bijlsma, dus nu ben ik 24 jaar. Ik groeide op in een gezin met 4 meiden; druk, maar vooral heel gezellig. Hoewel we nu allemaal ergens anders wonen, spreken we elkaar meerdere keren per week online (‘sister talks’ op Whatsapp) en zien we elkaar meerdere keren per maand.

Mijn vriend, Frank, leerde ik kennen op de middelbare school. We waren klasgenoten, maar kregen pas vlak na onze examens in 2008 een relatie. Inmiddels zijn we ruim 6 jaar samen en ouders van onze zoon Javian Enric Sijmen die geboren is op 24 maart 2014.

In het voorjaar van 2006 maakte ik kennis met Hyves, door de groep waarmee ik vrijwilligerswerk in de Filipijnen deed in de zomer van 2006. Op Hyves schreef ik actief teksten over evenementen, boekverslagen en mijn favoriete muziek. Na mijn examens ging ik Communicatie studeren aan de Hogeschool Inholland. Op eigen initiatief maakte ik in februari 2009 kennis met social media en bloggen, waarna ik niet alleen leerde dat ik dat dus al jaren deed op Hyves maar ook gelijk een subdomein bij wordpress liet vastleggen om actief te gaan bloggen. Later liet ik het subdomein overzetten naar een eigen domein, marikee.nl (under construction). In januari van 2011 ging ik stage lopen bij Libelle.nl, waarna ik mocht blijven als parttime webredacteur en uiteindelijk social media redacteur. Ik combineerde het met mijn afstudeerrichting Journalistiek tot ik ging afstuderen bij Tuinieren.nl. In het begin van 2013 haalde ik mijn diploma. Ik ben bij Tuinieren.nl blijven werken tot aan mijn zwangerschapsverlof in maart 2014. Sinds 1 juli 2014 ben ik freelance (web)redacteur en werk ik onder andere voor het ‘Online Home Deco’-cluster van Sanoma.

Meer over mijn (online) ervaring kun je lezen op Linkedin.

Sinds 2009 noem ik mijzelf online Marikee; maar inmiddels word ik zo ook offline genoemd door collega’s, medewerkers van de Starbucks en alle online contacten die ik voor het eerst ontmoet. Overigens luister ik prima naar beide namen :)

OVER LIV’WOW

In januari 2012 schreef ik een notitieboekje vol met ideeën voor een nieuw weblog. Op elke pagina kwam ‘LIVE WOW’ terug; vrolijker, intenser leven. Het werd uiteindelijk de basis voor de domeinnaam LIVWOW.nl; een online prikbord waar ik alles deel wat een glimlach op je gezicht kan toveren.

Waar je onder andere blogs over kunt verwachten? Festivals, diy’s, kinderkamers, boeken, recepten, films, babykleding, nagellak, restaurants, yoga, apps, masking tape, wonen en tuinieren. Daarnaast blog ik af en toe over mijn leven.

De inspiratie voor ‘LIVE WOW’/ ‘LIV’ WOW’ komt deels uit een van mijn favoriete tijdschriften Living (later LIV’), wat helaas niet meer bestaat. Living was vooral gericht op reizen en mooie plekjes in de wereld, maar het tijdschrift gaf je vooral een fijn gevoel. Dat fijne gevoel hoop ik ook te delen met LIV’WOW.

Liefs Marike!

1 reactie on Over LIV’WOW en blogger Marike Bijlsma

 1. Roeline
  21 juni 2013 at 12:04 (10 jaar ago)

  Hey Marike,
  Wat een gezellige site!
  Leuke teksten, heldere en kleurige foto’s: complimenten en ga lekker zo door!
  Zonnige groet (ondanks de regen buiten), en oja, een warme glimlach er bij natuurlijk :),
  Roeline

  Beantwoorden

Laat een reactie achter